avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
@julia: am sesizat diferenta...ideea e ca, asa cum spui tu, petentul n-avea de unde dracu sa stie o solutie care nu-i fusese comunicata. la expirarea termenului de 20 de zile incepea sa curga celalalt termen de 20 z in care trebuia sa atace solutia...atunci cum de mama naibii e in termen? chiar nu conteaza ce zice ICCJ daca nu e in cartea lui udroiu??
la asta cum ai raspuns? ca tot omu care stia de speta?
edit: la ex asta nu e voie sa stii prea multe. mi-a ramas in minte o motivare la o contestatie, nu ma intrebati in ce an...nici macar nu-mi amintesc daca era ex asta sau admitere la INM...in fine...era vb de testamente nuncupative. omu a argumentat ca, in conf cu legea priv rap de drept international privat, daca un cetatean strain da coltu pe teritoriul Romaniei si apuca sa faca un asemenea testament, acesta va fi valabil daca e permis de lege in tara al carui cetatean e tipu. As da un ban gaurit sa le fi vazut mutrele alora de la corectare. evident, i-au respins contestatia. legea aia nu era in programa, asa ca, cum moase-ta iti permiti sa stii mai mult???
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
mariana_en, utilizator
sim05 a scris:

Dave se refera la faptul ca singura modalitate de a acede in magistratura sa fie admiterea INM.

Dap, asta am vrut sa zic...
Nu vreau sa se intample asta dar ma tem ca e inevitabil. Se pare ca asta se vrea.
asta am contestat-o si eu. termenul curge de la comunicare numai daca aceasta a avut loc inainte de expirarea celor 20 de zile. nu poti sa astepti 3 luni. daca au trecut 20 de zile si nu ai primit o rezolvare, ai 20 de zile sa te duci la instanta. eu zic ca e tardiva. adica stiu ca e tardiva.
@alegzanderus: dau o ciocolata la halba
edit: avand in vedere ca pari cam cap de serie, ar trebui s-o dai tu
in alta ordine de idei: sim, carmen, julia, artax, dave...ce aveti de gand? va resemnati? nici o contestatie, nici un tam-tam? ii lasati in pace? sa fie ca ei? sunt 2 spete la care au zbarcit-o rau de tot, basca ceva teorie.... stiu ca dezamagirea e imensa, dar revolta ar trebui sa fie pe masura. daca noi ne asumam greselile, onor membri comisiei de ce n-o fac? rise and shine, oameni buni. daca tacem din gura, le facem jocul
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
mariana_en, utilizator
La asta am raspuns corect in examen; ma bantuia o idee s-o schimb, dar am zis: toate sunt in termen de 20 de zile de la momentul X, deci nu sunt tardive. N-am stat s-o disec prea mult acolo. Acum insa...sunt de acord cu ICCJ.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)