avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
ne trebuie un plan de bataie, pt eventualitatea in care vor da rasp d-alea "savante" la contestatii
alegzanderus a scris:

asta am contestat-o si eu. termenul curge de la comunicare numai daca aceasta a avut loc inainte de expirarea celor 20 de zile. nu poti sa astepti 3 luni. daca au trecut 20 de zile si nu ai primit o rezolvare, ai 20 de zile sa te duci la instanta. eu zic ca e tardiva. adica stiu ca e tardiva.

In practica, cel putin la noi la instanta, daca a fost rezolvata in interiorul celor 20 de zile termenul curge de la comunicare, nu de la expirarea respectivelor 20 de zile. Se motiveaza prin aceea ca art.278^1 alin.2 nu se refera la comunicarea in termen, ci la solutionarea in termen. Fiind o norma de exceptie, e de stricta interpretare.
foarte de acord, da hai sa vb un pic din punctul de vedere al petentului. daca solutia nu i-a fost comunicata inauntrul termenului de 20 de zile, ce face? asteapta comunicarea? in ceea ce-l priveste, e tot una nerezolvarea si necomunicarea...in fine, la asta se ref speta: nu trebuie sa astepte. s-au dus alea 20 de zile, incepe sa curga un nou temen. daca hartia zace pe la parchet sau daca dl prim-proc e al naibii de ocupat, sau daca tipa de la registratura e in medical 6 luni..ce faci? astepti un an? ca tot vorbim de practica..
mariana_en a scris:

foarte de acord, da hai sa vb un pic din punctul de vedere al petentului. daca solutia nu i-a fost comunicata inauntrul termenului de 20 de zile, ce face? asteapta comunicarea? in ceea ce-l priveste, e tot una nerezolvarea si necomunicarea...in fine, la asta se ref speta: nu trebuie sa astepte. s-au dus alea 20 de zile, incepe sa curga un nou temen. daca hartia zace pe la parchet sau daca dl prim-proc e al naibii de ocupat, sau daca tipa de la registratura e in medical 6 luni..ce faci? astepti un an? ca tot vorbim de practica..

Pai tocmai asta e ideea, sa nu il lipsim pe petent de calea de atac. In practica se intampla adesea ca el se intereseaza la parchet si i se spune ca s-a solutionat, sa astepte cateva zile comunicarea. Iar comunicarea vine dupa o luna sau mai mult. Daca dupa aceea introduce plangere, nu mi se pare normal sa o resping ca tardiva.
mariana_en a scris:

@alegzanderus: dau o ciocolata la halba
edit: avand in vedere ca pari cam cap de serie, ar trebui s-o dai tu
in alta ordine de idei: sim, carmen, julia, artax, dave...ce aveti de gand? va resemnati? nici o contestatie, nici un tam-tam? ii lasati in pace? sa fie ca ei? sunt 2 spete la care au zbarcit-o rau de tot, basca ceva teorie.... stiu ca dezamagirea e imensa, dar revolta ar trebui sa fie pe masura. daca noi ne asumam greselile, onor membri comisiei de ce n-o fac? rise and shine, oameni buni. daca tacem din gura, le facem jocul

==============================================================

...eu sunt cam pe butuci cu energia , si nu cred ca lupta asta e cu forte egale...
in plus, de la 6,85, daca-mi da o speta , fac 7,10, adica in coada listei, la locul pe care nu-l vrea nimeni

stiu, si sarac , si cu pretentii, da` acuma asa gandesc...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)