avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
avand in vedere ca RIL-ul e publicat in 12.oct...eu una recunosc ca nu-l citisem...m-am oprit cu ele pe la 1 oct, am zis ca restul nu se pune..
ai contestat? ca motivul era beton
@dave, pana la anu se pot intampla multe..never say never
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
mariana_en, utilizator
mariana_en a scris:

avand in vedere ca RIL-ul e publicat in 12.oct...eu una recunosc ca nu-l citisem...m-am oprit cu ele pe la 1 oct, am zis ca restul nu se pune..
ai contestat? ca motivul era beton
@dave, pana la anu se pot intampla multe..never say never

Nu am contestat nimic, insa presupun ca va fi respinsa daca o va face cineva, tocmai pentru faptul ca nu ne-au intrebat care este calea de remediere, ci doar care este instanta competenta in cazul unei contestatii la executare. Deci trebuia sa te uiti la infractiune, la instanta si sa hotarasti care anume: loc de detinere/cea care a pronuntat. Asadar, nimic legat de controversa...
Julia79 a scris:

Spuneam ieri ca e un RIL pe chestia asta publicat in 12.10.2011. Identica speta.

Citez: ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE

În numele legii

D E C I D E:

Admite recursul în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi stabileşte că:

Hotărârile definitive în care persoana condamnată nu este autorul infracţiunii, o altă persoană utilizând în mod fraudulos identitatea celui condamnat, sunt supuse cazului de revizuire prevăzut de art. 394 alin. 1 lit. a) din Codul de procedură penală.

Hotărârile definitive prin care o persoană care a săvârşit o infracţiune şi uzând în mod fraudulos de identitatea altei persoane sau a unei persoane inexistente a fost condamnată sub o identitate nereală sunt supuse cazului de contestaţie la executare prevăzut de art. 461 lit. d) teza a II-a din Codul de procedură penală, ce vizează orice alt incident ivit în cursul executării.

Obligatorie, potrivit art. 4145 alin. 4 din Codul de procedură penală.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 6 iunie 2011.

A fost, totusi, o controversa pana la solutionarea prin Ril - unele instante foloseau revizuirea. Deci chiar au fost cazuri, insa ma intreb: nu este o intrebare din categoria "controverse"?

Dar cum e posibil sa faci un subiect dupa un RIL publicat dupa anuntarea examenului?
Sau se ia in considerare data la care a fost pronuntat?
Mugur1979, eu sunt promotie 2002, nu am dat acest examen dar am vazut vreo 7 colegi inscrisi de la noi din promotie (inclusiv sefa de promotie de la arma politie), fara sa ma uit ff atent pe lista.
Si stiu pe cineva inscris la procurori promotie 97 care are 7.60.
Disponibilizarile si reducerile astea salriale au speriat pe toata lumea.

Bafta tuturor!
dave, normal e sa ia in calcul data publicarii
julia, nu ne-au intrebat numai care era instt competenta....ca era clar ca e vb de trib...eu una stiam (credeam) ca e caz de revizuire....asa ca m-au cam bagat in cofa...din pacate am incurcat borcanele apropo de incident..:">...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)