avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale consultanta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

consultanta

buna, nu am fost pe la voi de mult timp, acum insa am o intrebara:am o firma de consultanta pentru afaceri,iar baroul din judet a depus plangere impotriva ei, care ulterior s-a transformat in plangere impotriva mea, ca pers fizica.Pentru ca sunt consilier juridic la acetsta firma, si am reprezentat ca pers fizica un membru al familiei mele, au sarit pe capul meu ca fac avocatura clandestina.
ce credeti, ce ar trebuii sa fac? mie imi vine sa nici nu raspund la plangerea formulata.Mi se pare o porcarie si o nedreptate uriasa.
Voi aveti probleem, cei care aveti firme?precizez inca o data ca este o firma de consultanat pt afaceri, nu cons juridica.Nu apare cuvantul juridic nici in reclame, nici pe firma, nici unde.
Nu are ce sa va faca.
Asistarea de către avocat nu este cerută doctorilor sau licenţiaţilor în drept când ei sunt mandatari în pricinile soţului sau rudelor până la al patrulea grad inclusiv.
De asemenea, asistarea de către avocat nu este cerută la judecătorii când partea este reprezentată prin soţ sau rudă până la al patrulea grad inclusiv.
Probabil domnul coleg a vrut sa va 'impresioneze'.Imi pare rau sa constat ca mai sunt colegi care,daca nu si-au pregatit bine cauza si nu si-au facut "temele de casa",nu au alt argument si alta solutie si recurg la o astfel de masura, care oricum nu este,sau nu ar trebui sa fie acceptata.
Bravos natiune,halal sa-ti fie !
Stimate domn, daca aveti o parere contrara celor expuse, va rog sa ca asta sa expuneti, argumentat. Scopul discutiei este ca initiatorul topicului sa inteleaga situatia juridica, nu sa ii spuneti dvs o parere personala despre alt consultant. Remarci ca cele de mai sus nu respecta regulamentul forumului si nu e prima data cand va avertizez!
Nu exista nici un temei juridic pentru plingere, oricine pe oricine poate reprezenta ( mai putin in penal) pe baza de procura judiciara .
Personal am facut aceasta pina la ICCJ fara probleme .
Cred pe de alta parte, ca este o problema ca o chestiune de etica ca s-a ajuns in aceasta situatie, nu mai pun in discutie fundamentul colegialitatii .
Eu nu inteleg ce colegialitate, unde e bravos si carei natiuni?
Personal, m-am burzuluit intr-un dosar in care partea adversa era reprezentata cu procura similar... Adica domnul jurist avea o firma (nu striam si nu ma interesa pe mine) insa a adus un mandat in instanta... =D> de toata frumusetea...
Se imputernicea persoana juridica sa reprezinte persoana fizica in instanta!!! :))
Dom'le, colegi sau nu, nu ma interesa, ideea era ca eu doream o hotarare legala si temeinica pentru clientul meu si in niciun caz nu voiam sa fie motive de recurs inca din fond...
Asa incat, avocatul care tolereaza reprezentari incorecte legal imi pare ca nu-i tocmai profesionist, caci e in interesul clientului o hotarare temeinica si legala, nu sa obtii o hartie care oricand poate fi atacata cu succes de partea adversa!

Apoi, referitor la cazul de fata: nu inteleg care e legatura intre reprezentarea persoanei fizice si firma, cum s-a aflat, care e intreaga situatie de fapt.
De asemenea, ca si jurist stiti ca nu conteaza cat de multa dreptate ai, ci daca stii si poti s-o arati. M-a bagat in ceata chestia cu... va gandeati daca sa raspundeti unei astfel de plangeri... :O

Apoi, spuneti-mi si mie: daca vine procurorul la dv. la firma, ce servicii anume gaseste ca prestati; asta asa, ca dv. ati amintit de aceasta firma... nu stiu cum a aflat acel avocat de ea...
Adica: ce faceti in firma, ce fel de consiliere, pe ce probleme? Fiscale? Manageriale? Care e nevoia de un consilier juridic in firma si ce face el, in ce situatii reprezinta firma... daca o face.
Intreb ca sa-mi fac cat de cat o imagine a situatiei de fapt, numai asa putem sa dam o solutie sau un sfat juridic.
Asteptam raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Reprezentarea persoanelor fizice de catre consilierul juridic! corinuta corinuta As dori sa afl in ce masura se poate reprezenta in instanta o persoana fizica de catre un cons. juridic, in conditiile in care acea persoana nu este ruda cu ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta leusan leusan O persoana care este licentiat in drept in caliate sot, (nu este avocat,ci jurist )sa-si reprezinte sotia in instanta la dezbaterea unei mosteniri, si sa ... (vezi toată discuția)
Un ong poate asigura asistena juridica membrilor sai ? negreanalina negreanalina Un ONG care are angajat consilier juridic, poate asigura consultanta si reprezentare juridica membrilor inscrisi in acel ONG , la solicitarea acestora . (vezi toată discuția)