avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

in urma decesului tatalui meu am dobandit o cota parte dintr un imobil din Buc. si specific ca mai am o sora de asemenea mostenitoare si mama bineinteles.Am cerut in instanta iesirea din indiviziune dar eu in ultimii ani am construit un etaj deasupra imobilului din care am mostenit o parte.Intrebarea mea este daca o sa se tina cont de faptul ca este construit de mine si bineinteles daca o sa m i se retribuie.
imobilul a fost dobandit impreuna cu mama in timpul casatoriei si sunt convinsa ca vreti sa ma ajutati dar deoarece colega dumneavoastra nu a citit probabil de la inceput nu numai ca m a pus pe mine pe ganduri dar si a pierdut si din timpul dansei dandu mi niste explicatii care mie nu mi sunt de folos
luizacostache a scris:

imobilul a fost dobandit impreuna cu mama in timpul casatoriei si sunt convinsa ca vreti sa ma ajutati dar deoarece colega dumneavoastra nu a citit probabil de la inceput nu numai ca m a pus pe mine pe ganduri dar si a pierdut si din timpul dansei dandu mi niste explicatii care mie nu mi sunt de folos

Corect! si la fel am facut si eu :">:">:"> citind cu atentie numai ce a scris avlil, fara sa mai reiau tot topicul. :">:">:">
În speţa de faţă, autoarea a fost de buna credinta deoarece a edificat pe un bun in coproprietate, asupra caruia avand un drept de proprietate, chiar in indiviziune.
Astfel, prin iesirea din indiviziune va solicita atribuirea partii din imobil edificate de ea alaturi de cota ce-i revenea daca nu edifica.
Fiind constructor de buna-credinta, când bunul accesoriu şi bunul principal aparţin unor proprietari diferiţi, încorporarea naşte mai întâi un drept de accesiune, ca drept potestativ, în favoarea proprietarului bunului principal. În speţă, proprietari ai bunului principal sunt toţi cei trei coproprietari, inclusiv cea care a edificat bunul accesoriu.
Ca urmare, efectul achizitiv de proprietate se produce numai în măsura în care proprietarul bunului principal înţelege să-şi exercite dreptul de accesiune, astfel toate cele 3 coproprietare au un drept achizitiv, prin urmare la indiviziune se va atribui extinderea constructorului, imobilul fiind evaluat cu sporul de valoare ce i s-a adus prin extindere, urmând să obţină sultă de la celelalte coproprietare.:D
oricum, credeti ca ma pot obliga sa vand?Adica legea le permite?
luizacostache a scris:

oricum, credeti ca ma pot obliga sa vand?Adica legea le permite?

In nici un caz nu va poate obliga nimeni sa vindeti!:D
Faceti iesirea din indiviziune cum am afirmat mai sus si nu va mai faceti atatea probleme pentru ca dracul nu este chiar atat de negru...:D
Luati un avocat in dosar. Daca este bun, va sti el ce sa faca....;)
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2008
Corina Capotã, Avocat

Alte discuții în legătură

Actiune legala - constructie ilegala pe un teren enjoythesilence enjoythesilence sunt mostenitorul tatalui meu decedat anul trecut. am deschis succesiunea pe proprietatile sale si sunt in curs de a o finaliza. printre proprietatile ... (vezi toată discuția)
Constructie casa pe terenul altui proprietar alinaiorgu alinaiorgu Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:am construit casa pe terenul tatalui meu, deoarece am considerat ca fiind tata si fiica ulterior imi ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune adina42 adina42 va rog ajutati-ma in urmatorul caz: mama mea a semnat acum cativa ani iesirea din indiviziune de la mostestenirea casei parintesti cu curte si i-a lasat ... (vezi toată discuția)