avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

Vineri 11.02.11 a aparut contractul de munca individual pt toti salariati cu sporurile zic ei introduse in salariu. NU este datat dar in schimb e retoactiv incepind cu data de 01.01.2011. este semnat de dir. la contractul meu sunt in pierdere 200 lei. CE POT FACE?? Nu l-am semnat ,daca nu ma cheama la negociri ce e de facut? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: man67 , utilizator 18:55, 19 August 2011
Buna ziua Imi cer scuze, este act aditional la contractul individual de munca . 2 colegi au ajuns la sediu la serviciul personal si li s-a explicat ca:la vechiul salariu se adauga sporul de vechime+sporul de lucru in intreprindere+sporul de vacanta.In acelasi timp sa avut in vedere cine a fost in somaj tehnic cine a facut lucru simbata si duminica adica veniturile reiesite in 2010.
Eu in 2010,am avut somaj tehnic de 2 ori.Actele le am cite 3 luni(3luni de guvern)iar a doua ora a zis ca la fel, dar dupa ce s-a semnat a zis ca nu,vom lua 75%din salariu din care ne platim noi toate darile,nu am terminat a doua perioda ca m-au chemat la munca dupa o luna jumate.Deci si veniturile obligat au fost mai mici.desi la a 2 transe de somaj am cerut sa intre si cei care lucrau sa se faca o rotatie nu au dorit asa.prima suspendare este din data de15.02 2010--14 05 2010.A doua este din data de 17.05.2010--31.07.2010,in afara de nr. de inregistrare si nr. deciziei nu diferara absolut nimic.
Au fost disponibilizari cu salari compensatori,am cerut si nu mi s-a aprobat,desi a zis ca pt cei care au avut somaj tehnic,cumva sa ma fi afectat si cererea de disponibilizare? Cei care nu au fost in somaj au primit salarii mult m-ai mari,pentru ca prestau ore suplimentare pt ca noi nu aveam cum+lucru simbata si duminica dupa cum se poate vedea la uni si dupa cartela tahograf.
Am de gind cind ajung la sediu firmei sa ii inregistrez.O fi bine?
VA MULTUMESC
Faceti o sesizare la ITM care va verifica daca angajatorul a procedat legal.
Bun,daca nu e legal eu cu ce ma aleg?dar ei??
:O
daca se constata ca e legal....sigur nu e dar presupunem ce repercursiuni am??/
Buna seara
Am ajuns la serviciul personal,unde am priit urmatoarele raspunsuri:
--din punct de vedere legal,au virat banii in card,si ca semnez si nu semnez actul aditional nu conteaza, intucit m-am folosit de bani.
--au recunoscut ca e o lipsa de 168 lei diminuarea de salariu pe luna
--au spus ca vor "reface" actele si sa astept 11.03.2011 urmatoarea lichidare
--s-a avut in calcul sporul devechime inmunca+sporul de fidelitate+prima de vacanta+ore suplimentare lucrate S+D+peste program(au vrut sa conserve venitul pe 2010)
La intrebarea ca eu am avut de 2 ori somaj tehnic si mi-a diminuat veniturile cind alti nu au fost si au lucrat si S+D+ore suplimentare de unde au avut bani sa plateasca?
raspuns:de ce nu am sesizat atunci sefii ca doar cei care am fost prima data am intrat si a doua oara,dar am sesizat atunci numai ca actele au venit tot tirziu si au spus ca le-au trimis si nu mai pot modifica.
ACUM DACA E SI ASTEPT DATA DE 11.03 NU DEPASESC CELE 15 ZILE PT A SESIZA ITM ???
Cum e mai bine, sa fac sesizarea sau sa astept?

Alte discuții în legătură

Ore lucrate simbata si duminica oanastnc oanastnc Va supun pentru un raspuns concret su trimitere la articole din legislatie urmatoarea situatie: Un angajat lucreaza intr-o luna 184 de ore, in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Modificare program de lucru in 12/24 12/48 pab|o pab|o Buna ziua. Iata si problema mea. De cativa ani sunt angajat intr-o firma de lucru multinationala cu contract de munca pe durata nedeterminata, programul de ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Am o nelamurire: se poate face ceva ca sa oblig angajatorul sa-mi platesca orele suplimentare lucrate in ultimii 2-3 ani? Pe contractul ... (vezi toată discuția)