avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general monografie firma transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

monografie firma transport

Daca ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila pentru o firma de transport marfuri intern si international.Nu am mai avut tangenta cu astfel de inregistrari.Va rog mult
lla calculul diurnei ptr strainatate m/ar interesa sa stiu daca e corect ca la valoarea diurnei din acea tara se aplica si coeficientul de 2,5%, iar daca nu are dovada ca a dormit undeva la hotel si a dormit in tir valoarea nocturnei este de 75%din 150euro pe noapte.
iar daca durata cursei depaseste 5 zile cum se face recompensarea soferului de tir?
multumesc foarte mult , chiar imi esti de un foarte mare ajutor
astept raspuns
multumesc mult de tot
Da,se indexeaza cu coeficientul de 2,5%.In Hot.518/1995,actualizata si in vigoare,nu am gasit nimic relevant legat de cazarea fara acte justificative.La asistenta contribuabili mi s-a raspuns ca nu exista baza legala pentru acordarea a 75% din 150 euro...personal nu am acordat.Daca deplasarea depaseste 5 zile,am calculat in acelasi mod diurna.












aveti un soft pentru calcul FAZ imi puteti recomanda, multumesc!
Soft pentru calcul FAZ nu am,am mentionat ca intocmesc calcului individual,pentru fiecare masina,pe baza unui algoritm pus la dispozitie de o expertiza auto.
buna ziua.
Ma puteti lamuri si pe mine cu diurnele externe, pentru ca nu am inteles. Va prezint o situatie concreta, soferul iese joi din tara si tranziteaza , Ungaria, Austri, Germania, Belgia, Franta, Anglia si retur, totul dureaza aproximativ 10 zile. Cum calculez, pe fiecare tara? De unde stiu la ce ora intra intr=0 tara si la ce ora iese? Diurnele sunt diferite pe tari? Din cate stiu eu coeficientul de 2.5 x diurna minima se aplica la firmele care au profit, gresesc?
Astept un raspuns. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Diurna sofer tir krysty.cv krysty.cv AM LUCRAT LA O FIRMA DE TRANSPORT CA SOFER,UNDE AM FOST PLATIT LA KM , CEEA CE STIU CA NU ESTE LEGAL. POT SA-I DAU IN JUDECATA PTR ASTA ... (vezi toată discuția)
Buna seara , as dori sa va intreb care este valoarea neta a diurnei ... Morisca10 Morisca10 Buna seara , as dori sa va intreb care este valoarea neta a diurnei de deplasare pentru mediu privat , calculata la salariu minim pe economie , cum se ... (vezi toată discuția)
Diurna nespecificata in contractul de munca si neplata in totatlitate a celei stabilite verbal. aliasje aliasje [b]Buna ziua ! [/b] [b]S[/b]unt angajat ca sofer la o firma de transport general de marfuri. [b]I[/b]n contractul de munca nu este specificata diurna ... (vezi toată discuția)