avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de Proprietari

Buna seara! Am si eu o problema: Stau la ultimul etaj si din cauza terasei se infiltreaza apa in casa.Domnul administrator o sa faca sedinta cu locatarii sa contractam o firma pentru refacerea terasei.Intrebarea mea ar fii, daca nu toti vecinii o sa fie de acord sa plateasca pentru reparatii? Reparatia se face sau nu? Si pot deschide o actiune impotriva asociatiei de locatari pentru daune materiale si sa ii oblig intr-un fel sa repare terasa? Va multumesc anticipat!
Adrian.Tudor a scris:

Asociatia de proprietari stie ca este lege care prevede obligativitatea contributiei tuturor cetatenilor de pe scara respectiva in cazul unor asemenea defectiuni. Puteti da in judecata pe vecinii care nu doresc sa plateasca si instanta va chema in solidar asociatia care in urma verdictului va obliga asociatia sa recupereze suma respactiva de la cei rau platnici in rate lunare concomitent cu intretinerea.

Terasa e bun comun.
Cum sa dea vecinii in judecata, daca administratorul nu cunoaste sau nu aplica cu rea vointa legea ?
In instanta se cheama asociatia, nicidecum 50 de vecini separat. La asigurari, probabil asa o fi, dar la asociatii de proprietari e altcumva legea, acolo nu e legea asigurarilor.=D>
Va multumesc pentru sfaturi, mi-ati fost de un real ajutor,am citit azi 21 feb intr-un ziar nu specific care, era vorba despre atributiile administratorului, era specificat ca el e obligat ca sa verifice ca tot blocul sa fie in buna stare sa nu fie vreo defectiune...,in fine o sa ma duc cu vecinul meu cu o cerere si cateva poze atasate si sa vedem ce spune,revin sa va anunt cand o sa am un raspuns ! Inca odata va multumesc pentru promptitudine !
Nu mai citiți (în) ziare, cele mai multe dezinformează! Administratorul face ceea ce îi cere Comitetul executiv, este atribuția Comitetului de a urmări comportarea în timp a construcției șamd.
Citiți legea 230/2007 și normele de aplicare, sunt postate aici pe forum, în primul topic.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
silviu_n, utilizator
Adrian.Tudor a scris:

Asociatia de proprietari stie ca este lege care prevede obligativitatea contributiei tuturor cetatenilor de pe scara respectiva in cazul unor asemenea defectiuni. Puteti da in judecata pe vecinii care nu doresc sa plateasca si instanta va chema in solidar asociatia care in urma verdictului va obliga asociatia sa recupereze suma respactiva de la cei rau platnici in rate lunare concomitent cu intretinerea.

Buna ziua.

aceeasi problema o am si eu. as vrea sa stiu care vecini ar trebui sa participe la costurile reparatiei? toti vecini de pe scara sau cei de pe tronsonul meu(de sub mine)?
multumesc.
De principiu la reparatii trebuie sa participe toti proprietarii de pe scara.

Totusi sunt unele asociatii unde reparatiile sunt suportate de proprietarii care locuiesc pe tronsonul unde se face reparatia. In timp le vine randul tuturor sa plateasca anumite reparatii.
Se poate lua o asemenea decizie in cadrul asociatiei.

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)