Lucrez la o agentie de publicitate si va cer ajutorul in ceea ce priveste un contract . Am incheiat cu o asociatie de proprietari un contract de inchiriere fara exclusivitate cu valabilitatea de un an,pentru inchirierea unei suprafete de pe fatada blocului, dar cu o clauza in care daca aveau o alta solicitare pe acelasi spatiu de la o alta firma, trebuiau sa ne anunte cu 45 de zile inainte, daca nu respectau termenul platind daune interese firmei noastre Contractul intre noi expira in decursul lunii iunie anul curent. In decursul lunii mai am avut o solicitare de a amplasa un material publicitar pe aceasta suprafata inchiriata de catre noi, dar surpriza cea mare a fost ca suprafa era ocupata de catre o alta firma de publicitate. Asociatia nu stia de amplasamentul acestui material publicitar(mesh) deoarece aceasta firma nu a incheiat un contract prin intermediul lor cum ar fi trebuit, a incheiat direct cu locatarii, dandu-le in schimb o suma de bani. Locatarii care au semnat aceste contracte individuale au semnat si un tabel care este atasat la contractul nostru, in care ei sunt de acord cu amplasarea unui materia publicitar de catre firma noastra.
Intrebarile pe care as dori sa vi le adresez sunt :
- cum se poate rezolva aceasta problema fara sa ajungem la o instanta de judecata
- cum pot fi trasi la raspundere acei locatari care au semnat cu firma noastra si care au incheiat un contract individual cu cealalta firma.
-suprafata de caramida aparenta care este pe fatada blocului nu apartine tuturor locatarilor ? nu este proprietate comuna indiviza?
Va multumesc si astept din partea dumneavoastra raspuns.
Daca este vorba despre geamurile apartamentelor unor proprietari, chiar daca a unor dependinte ale acestora, aveti nevoie de acordul direct al proprietarilor apartamentelor, despre ale caror dependinte este vorba. Si atat!
Geamurile nu fac parte din proprietatea comuna, doar fatadele, casa scarii etc. Fiecare isi poate pune pe geamul propriu ce reclama doreste, atata timp cat reclama nu incalca normele de ordine publica (reclame cu caracter nationalist, xenofob, fascist etc.) si moralitate. ;)
Dupa parerea mea geamurile de la holuri, de pe casa scarilor etc. sunt proprietate comuna. Am pus intrebarea d-nei avocat care v-a raspuns anterior. Sper ca am descurcat...incurcatura. Forumul acesta nu are linkuri cine-cu-raspunde, are doar posibilitatea de a cita (eu nu am folosit-o, creand incurcatura). Scuze!
salut, am o problema cu cei de la romtelecom pt ca le-am dat jos(fara sa-l deteriorez) cablul pe care l-au instalat acum 2-3 ani pe exteriorul apartamentului meu fara aprobarea mea sau a asociatiei. am termoizolat apartamentul si acum ma ameninta ca daca nu ii las sa monteze cablul la loc voi primi amenda de la primarie. au venit cred ca de 5 ori diferiti finctionari de la romtelecom, odata si de la primarie.
ca nu au dreptul sa instaleze pe fatada nimic fara aprobarea asociatiei mi-e clar pt ca am citit postarile anterioare, dar am nevoie de sfatul vostru.
ce risc sa patesc daca refuz in continuare? amenda pt ca nu am aprobare pt termoizolatie? altceva?
apropo, sunt din craiova.
astept sfaturi!
In tara asta poti primi amenda de la orice autoritate si pentru ca traiesti. Exemplele sunt nesfarsite, asa ca....pai de ce nu-i lasati sa monteze cablul la loc? La urma-urmei primaria nu vad de ce v-ar amenda!!!!. Romtelecomul este o societate privata si asa ca nu are cum sa va amendeze. Termoizolatia v-ati facut-o cu aprobarea asociatiei de proprietari...sau nu? Daca da, eu cred ca puteti sta linistit. Daca nu, atunci s-ar putea sa existe oarece probleme, dar numai cu asociatia, nu vad ce treaba are primaria sau Romtelecomul cu termoizolatia Dv. Romtelecomul trebuie sa ceara acceptul montarii cablului pe exterior de la asociatia de proprietari, nu de la Dv.
dna elga...nu mai dati sfaturi in nestiinta de cauza..cum de la asociatie?acceptul se da intai de cel direct afectat nu de asociatie
prea multe excrocherii se fac in numele asociatiei. si nu mai speriati lumea cu amenzile...nu e frumos
domnu radu..cereti chirie pt folosirea peretilor si deteriorarea termoizolatiei. Greseala a fost ca nu le a ti dat ultimatum sa le ridice ei..si apoi sa le taiati