avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietate comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietate comuna

Lucrez la o agentie de publicitate si va cer ajutorul in ceea ce priveste un contract . Am incheiat cu o asociatie de proprietari un contract de inchiriere fara exclusivitate cu valabilitatea de un an,pentru inchirierea unei suprafete de pe fatada blocului, dar cu o clauza in care daca aveau o alta solicitare pe acelasi spatiu de la o alta firma, trebuiau sa ne anunte cu 45 de zile inainte, daca nu respectau termenul platind daune interese firmei noastre Contractul intre noi expira in decursul lunii iunie anul curent. In decursul lunii mai am avut o solicitare de a amplasa un material publicitar pe aceasta suprafata inchiriata de catre noi, dar surpriza cea mare a fost ca suprafa era ocupata de catre o alta firma de publicitate. Asociatia nu stia de amplasamentul acestui material publicitar(mesh) deoarece aceasta firma nu a incheiat un contract prin intermediul lor cum ar fi trebuit, a incheiat direct cu locatarii, dandu-le in schimb o suma de bani. Locatarii care au semnat aceste contracte individuale au semnat si un tabel care este atasat la contractul nostru, in care ei sunt de acord cu amplasarea unui materia publicitar de catre firma noastra.

Intrebarile pe care as dori sa vi le adresez sunt :
- cum se poate rezolva aceasta problema fara sa ajungem la o instanta de judecata
- cum pot fi trasi la raspundere acei locatari care au semnat cu firma noastra si care au incheiat un contract individual cu cealalta firma.
-suprafata de caramida aparenta care este pe fatada blocului nu apartine tuturor locatarilor ? nu este proprietate comuna indiviza?
Va multumesc si astept din partea dumneavoastra raspuns.

Cu respect ,

Monica Capra
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 08:42, 20 Decembrie 2008
multumesc pt sfaturi...sunt geniale...de aia merg treburile asa in majoritatea asociatiilor.Cred ca daca eu sunt gica contra...dvs nu faceti parte din aceasta categorie..si ma bucur.desi e de plans ca suntem 2 categorii...cu stima.
musac a scris:

multumesc pt sfaturi...sunt geniale...de aia merg treburile asa in majoritatea asociatiilor.Cred ca daca eu sunt gica contra...dvs nu faceti parte din aceasta categorie..si ma bucur.desi e de plans ca suntem 2 categorii...cu stima.
sfaturile nu sint geniale, ci numai normale. merg lucrurile asa prost pentru ca se contesta ceea ce este de necontestat si nu se contesta ceea ce trebuie. si asta din cauza unora ca dvs , care luati in deridere legea 230/2007, "constitutia blocurilor" cum ii spunea elga50, parca.
Fatada blocului e proprietate comuna , nu poate nimeni de capul lui sa inchirieze fatada blocului pentru a fi amplasate panouri publicitare. In cazul in care o firma de publicitate se prezinta cu o oferta contractuala pentru a-si amplasa panourile de publicitate pe fatada blocului, la sediul asociatiei ,conducerea asociatiei are obligatia sa convoace adunarea generala in sedinta extraordinara pentru a pune in discutie aceasta problema. Daca cvorumul se intruneste ,51% din membrii prezenti considera ca acest contract le aduce beneficii si e avantajos pentru asociatie atunci contractul poate fi pus in aplicare. Daca contractul a fost semnat de cineva din conducerea asociatiei , pe sub masa asa cum se mai intimpla din pacate pe la noi , acea persoana poate fi trasa la raspundere pentru incalacarea legii 230/2007. In aceasta situatie contractul cu firma de publicitate e nul de drept . :O
Aveti dreptate fatada blocului e proprietate comuna , numai ca unii locatarii nu inteleg acest lucru. Eu l-am prezentat oferta contractuala , au fost de acord , au semnat dar surpriza, in momentul cand am doit sa imi amplasez materialul publicitar nu am avut unde deoarece suprafa era ocupata de catre o alta firma care semnase direct cu proprietarii apartamentelor de la etajele superioare, proprietari care semnasera la contractul meu o anexa prin care erau de acord cu amplasarea materialului publicitar. ::rtfm:
Nu se mai tine cont de contract fiecare semneaza dupa bunul plac deoarece ei cred ca fatada blocului din dreptul apartamentelor lor le apartine. :hm:
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2008
ALGORITHM, utilizator
Buna ziua,
Avand in vedere faptul ca fatada unui bloc/peretii laterali ai acestuia constituie proprietate comuna si ca locatarii apartamentelor respective nu pot incheia contracte individuale cu firmele de publicitate, exista totusi vreo posibilitate de a intenta proces asociatiei pe motivul deteriorarii peretelui exterior/interior al apartamentului, tocmai din cauza instalarii unui astfel de mesh? Mentionez ca exista contract cu firma de publicitate, aprobat in aceleasi conditii, cu 51% din voturi.

Va multumesc in avans si astept raspunsul d-voastra!

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari pentru amplasare banner in dreptul apartamentului ClaudiuCloud ClaudiuCloud Buna ziua, Dorim sa aplasam un banner pe fatada blocului, in dreptul apartamentului unde avem inchiriat spatiul de birou (balcon, colt bloc, fata ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)
Conventie intre asociatie de proprietari si chirias apt. destinatie comerciala chiriasaptcudetinatiecomerciala chiriasaptcudetinatiecomerciala buna ziua Sunt chirias (persoana juridica) al unui apartament situat la parterul unui bloc de pe un bulevard din bucuresti Conform contractului de inchiriere ... (vezi toată discuția)