musac a scris:
nu am inteles..asa sunt eu...ce are constitutia cu o hatarare a adunarii generale?
Tocmai constitutia imi apara drepturile de a nu fi incalcate de unii membri ai asociatiei..
De ce ,in loc sa ne lamurim si sa invatam de la ceilalti..avem impresia ca suntem mai inteligenti decat restul?
D-le lorac..legislatia in vigoare ..nu e numai legea 230,din care cu drag ..citezi mereu,si mereu interpretata gresit
dumnule musac ...
ORICE LEGE (si hotarire a adunarii generale) TREBUIE SA RESPECTE CONSTITUTIA ROMANIEI, deci si codul civil (la care ati facut referire), si legea 230/2007 si norma ei de aplicare. PENTRU RESPECTAREA CONSTITUTIEI A FOST CREATA CURTEA CONSTITUTIONALA. NICI O HOTARIRE A ADUNARII GENERALE NU POATE INCALCA CONSTITUTIA ROMANIEI SI LEGISLATIA IN VIGOARE. sper ca macar acum sa fii inteles aceste lucruri.
legile dupa care sint guvernate asociatiile de proprietari sint legea 230/2007 si HG 1588/2007 (norma de aplicare a legii 230/2007). aceste legi sint facute in concordanta cu legislatia in vigoare la momentul respectiv.
deci ... legea 230/2007 se aplica pentru toate relatiile cuprinse in ea, pe domeniul ASOCIETII DE PROPRIETARI, modalitati de contestare (in instanta sau la organele abilitate) a hotaririlor ILEGALE luate de comitetul executiv sau adunarea generala, precum si relatiile dintre asociatiile de proprietari si organele abilitate. daca va simtiti lezat de o anumita hotarire a adunarii generale, comitetului executiv, administratorului sau presedintelui va puteti adresa oricind instantelor judecatoresti, CU ARGUMENTE IN FAVOAREA DVS, argumente oferite de TEXTE DE LEGE, NU DE VORBE ARUNCATE AIUREA SI STIUTE DUPA URECHE. daca veti proceda dupa ureche, fara a oferi instantei argumente concrete din actele normative in vigoare (numarul legii, articol si citat) aveti slabe sperante sa cistigati vreodata un proces in fata unuia care prezinta toate acestea. pentru ca orice judecator, cit de bine ar fi el pregatit, nu poate tine pasul cu legislatia iar dvs, prin oferirea acestor denumiri/articole/citate din lege va creati un avantaj, judecatorul avind la indemina argumente pentru cel care le ofera si putindu-se documenta asupra respectivului act normativ.
ati scris :
PS.Pentru a fi obligat sa accept ceva..trebuie sa existe o horarare judecatoreasca...
nimic mai fals. daca adunarea generala sau comitetul executiv iau o hotarire, aceasta trebuie sa fie respectata de toti locatarii. daca dvs nu va convine acea hotarire, simtindu-va lezate drepturile, TREBUIE SA ACTIONATI IN INSTANTA ASOCIATIA IN TERMENUL LEGAL DE 45 DE ZILE DE LA AFISAREA HOTARIRII RESPECTIVE.
nu va mai dau citate din legea 230/2007 si HG1588/2007, ca oricum nu tineti cont de ele, afirmind in continuare ca nu inteleg sensul respectivelor acte normative. prin afirmatia de mai sus ati dovedit ca dvs nu intelegeti legea 230, nu noi, dvs fiind totdeauna GIGI CONTRA prevederilor legale in vigoare. daca tot doriti sa faceti totul conform dorintelor dvs, de ce nu intocmiti un proiect de lege ca sa-l promovati in parlament? este un drept pe care nimeni nu vi-l poate lua.
ati mai scris :
Dupa codul civil...nici o hotarare a adunarii generale ..nu se poate atinge de proprietatea mea particulara sau comuna,indiferent de procentaj.Mai mult nici pe mine nu ma lasa sa dispun de partea mea din proprietatea comuna.Am mai aratat regimul acestei proprietati...cu stima pt cei care nu mai citesc opiniile
tocmai v-am spus mai sus cum sta treaba cu incalcarea proprietatii dvs.
in alta ordine de idei, cu respectarea celor 5 zile de preaviz, o comisie a asociatiei de proprietari din care faceti parte va poate inspecta apartamentul in vederea descoperirii anumitor nereguli pe care le-ati fi facut in privinta partilor comune ale blocului , cum ar fi: racordarea ilegala la o utilitate de la care ati fost debransat anterior, taierea tevilor comune de apa calda, apa rece sau caldura, verificarea contoarelor de apa calda, apa rece si a repartitoarelor, etc. acestea sint cazuri ipotetice ale mele, si pot fi cauze pentru care sa vi se inspecteze, cu respectarea prevederilor legale, partile respective. si toate acestea sint prevazute in legea pe care o tot blamati, legea 230