avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietate comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietate comuna

Lucrez la o agentie de publicitate si va cer ajutorul in ceea ce priveste un contract . Am incheiat cu o asociatie de proprietari un contract de inchiriere fara exclusivitate cu valabilitatea de un an,pentru inchirierea unei suprafete de pe fatada blocului, dar cu o clauza in care daca aveau o alta solicitare pe acelasi spatiu de la o alta firma, trebuiau sa ne anunte cu 45 de zile inainte, daca nu respectau termenul platind daune interese firmei noastre Contractul intre noi expira in decursul lunii iunie anul curent. In decursul lunii mai am avut o solicitare de a amplasa un material publicitar pe aceasta suprafata inchiriata de catre noi, dar surpriza cea mare a fost ca suprafa era ocupata de catre o alta firma de publicitate. Asociatia nu stia de amplasamentul acestui material publicitar(mesh) deoarece aceasta firma nu a incheiat un contract prin intermediul lor cum ar fi trebuit, a incheiat direct cu locatarii, dandu-le in schimb o suma de bani. Locatarii care au semnat aceste contracte individuale au semnat si un tabel care este atasat la contractul nostru, in care ei sunt de acord cu amplasarea unui materia publicitar de catre firma noastra.

Intrebarile pe care as dori sa vi le adresez sunt :
- cum se poate rezolva aceasta problema fara sa ajungem la o instanta de judecata
- cum pot fi trasi la raspundere acei locatari care au semnat cu firma noastra si care au incheiat un contract individual cu cealalta firma.
-suprafata de caramida aparenta care este pe fatada blocului nu apartine tuturor locatarilor ? nu este proprietate comuna indiviza?
Va multumesc si astept din partea dumneavoastra raspuns.

Cu respect ,

Monica Capra
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 08:42, 20 Decembrie 2008
Pana la proces, ar trebui sa va duceti la presedintele asociatiei de locatari si sa ii spuneti de problema pe care o intampinati in ceea ce priveste deteriorarea peretelui exterior , iar asociatai de proprietari sa ia masuri pentru repararea fatadei respective. Asociatia se poate adresa firmei de publicitate respective , iar aceasta din urma alpinistilor care au montat meshul respectiv ( pentru ca se poate ca ei sa nu fi fost atenti atunci cand l-au montat ) . Dar se poate ca fatada sa se fi deteriorat si din cauza vremii , iar atunci cand au pus diblurile pentru mesh alpinistii, se poate ca suprafata respectiva sa fi cedat , exista si aceasta posibilitate.
Dar asociatia ar trebui sa aiba un fond pentru reparatii , dar cum nu prea sunt bani in aceste fonduri , cred ca o sa aveti ceva de asteptat.
si banii luati de asociatie unde au intrat? inchiriind , asociatia nu a facut rost de bani? Ce usor se omite sume mari de bani incasati ..Aveti dreptate dle ,nu are rost sa ne razvratim...
Da banii au fost incasati de asociatie deoarece numai ea poate emite factura fiind o persoana juridica. Acei bani incasati trebuiesc folositi pentru utilitatile blocului respectiv asa este legal. Si fatada blocului trebuie reparata, dar pot exista utilitati ale blocului mai urgente nu credeti ? Sunt si asociatii care dau banii locatarilor pe partea unde a fost expus meshul pentru ca asta a fost intelegerea intre asociatie si proprietarii respectivi .
daca au primit bani..nu trebuie sa repare ei? cat despre alte urgente ..sunt mereu. Deci..asociatia inchiriaza cu majoritatea peretele corespunzator ap meu.Cu toate ca nu am fost de acord...sunt indirect obligat sa repar deteriorarea fatadei,deoarece banii incasati..au fost folositi pt alte urgente.. ex se poate inlocui usa de la intrarea altui bloc din asociatie,cu usa termopan,unii avand reduceri la unele lucrari in domeniu.
Multumesc amandurora pt. raspunsuri, dar inclin sa-i dau dreptate lui musac, mai ales ca personal nu incasez si nici nu intentionez sa incasez vreo suma/chirie lunara de la respectiva firma de publicitate. Principala mea problema ramane nesimtirea, nonsalanta unor presedinti de asociatie de a trece peste orice si oricine pt. a-si atinge scopul: obtinerea unui castigul rapid. Mai mult decat atat se pare ca la unele informatii care ar trebui conoscute de catre cei direct implicati si afectati se ajunge foarte, foarte greu, in sensul ca cei din comitet se fac ca ploua. In conditiile astea eu nu vad decat o singura cale, cea a instantei!

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari pentru amplasare banner in dreptul apartamentului ClaudiuCloud ClaudiuCloud Buna ziua, Dorim sa aplasam un banner pe fatada blocului, in dreptul apartamentului unde avem inchiriat spatiul de birou (balcon, colt bloc, fata ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)
Conventie intre asociatie de proprietari si chirias apt. destinatie comerciala chiriasaptcudetinatiecomerciala chiriasaptcudetinatiecomerciala buna ziua Sunt chirias (persoana juridica) al unui apartament situat la parterul unui bloc de pe un bulevard din bucuresti Conform contractului de inchiriere ... (vezi toată discuția)