avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantii gestionari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantii gestionari

Am si eu o intrebare. In noiembie 2006 am demisionat , eram angajata gestionar la un depozit en-gros. Nu am putut recupera nici in ziua de azi garantia retinuta conf. contractului de garantie incheiat intre mine si firma in 1995. Intrebarea mea este, cine ma poate ajuta sa aflu care este garantia retinuta. Firma nu vrea sa-mi puna la dispozitie aceasta informatie. ITM-ul poate?::
Cel mai recent răspuns: margaritm , utilizator 16:36, 20 Mai 2009
Raspunsul a fost dat de catre ITM, deci adresativa instantei de judecata pentru recuperarea garantie. Atunci angajatorul tot va trebui sa prezinte toate dovezile cu privire la suna pe care o declara ca o mai aveti de recuperat.
Solicitati in cererea de chemare in judecata copii ale statelor de plata ca dovada a retinerilor salariale de care aveti cunostinta si incercati sa estimati valoarea pe care stiti ca o au aceste retineri salariale.
Adica, dacade ex.: stiti ca vi s-a retinut 10 lei lunar timp de 3 ani, faceti un calcul sumar 3*12*10 si specificati suma in cerere. Atunci angajatorul va aduce dovezi care sa sustina sau sa infirme cele specificate de dvs.
Daca aveti copia contractului de garantie nu inteleg de ce sa-l mai solicitati?
Potrivit legii, garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime.
Societatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
Salut,
am si eu o intrebare:
in cat timp trebuie sa restituie angajatorul garantia gestionarului?ce scrie in lege?cate zile?
Garantia retinuta gestionarilor se depune la CEC sau la o unitate bancara iar in cazul incetarii raportului de munca carnetul sau cardul bancar este imanat salariatului.
danymayl a scris:

Salut,
am si eu o intrebare:
in cat timp trebuie sa restituie angajatorul garantia gestionarului?ce scrie in lege?cate zile?


Garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Societatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.

Alte discuții în legătură

Garantia oprita din salariul lunar despadaniela despadaniela cui trebuie sa ma adresez daca institutia la care am lucrat la incetarea contractului ,si plata drepturilor salariale la zi ,u mi-a inapoiat garantia oprita ... (vezi toată discuția)
Urgent! madalina85 madalina85 Am lucrat 1 an de zile la o fabrica de bere! in urma cu o luna am fost dat afara (desfiintarea postului) In fiecare luna mi s-a oprit 10 % din salariu, ... (vezi toată discuția)
Garantii retinute si nerestituite la incetarea comtractului de munca sabinela sabinela cui ma pot adresa (cu exceptia angajatorului la care am facut-o deja) pentru recuperarea garantiilor banesti care au fost retinute pe timpul cat am fost ... (vezi toată discuția)