daca in hotararea de la dosarul de fond unul dintre soti avea de plata celuilalt o sulta de 50mil si ceva cheltuieli de judecata , la apel s-a intors celalalt sot are de platit o sulta de 20 milsi nici o celtuiala de judecata.
ce se poate face se pot executa aceste sentinte, chiar daca acum s-a dat termen pt recurs in septembrie?
nu ambele sentinte sunt de la partaj. Ea are o sentinta impotriva mea de la un dosar de calomnie.
dar pe mine ma intereseaza in primul rind aceste sentinte de la partaj.
Deci sunt 2 sentinte:fond si apel.
la fond eu trebuie sa-i platesc ei ceva cheltuieli de judecata si o sulta de 50 mil, iar la apel tot eu trebuie sa-i platesc cheltuieli de judecata, dar nu mai am sulta de platit, ea de data asta are de imi platit mie sulta de 20 mil.
ce se poate face?
M-ai ametit definitiv. Nu pot exista doua dosare cu acelasi obiect si cu aceleasi parti.
Spun-mi mai bine ce se hotaraste in sentinta de la prima instanta si ce se hotaraste prin decizia de la apel separat, poate reusesc sa pricep ce se intampla [addsig]
si eu sunt destul de ametit. Nu mai inteleg nimic...Probabil ca eu gresesc in exprimare, nu stiu ce intelegeti voi avocatii prin anumiti termeni, caci eu nu-i inteleg(nu am studiat dreptul)
Mie mi se pare logic:
Am dat divortat de fosta mea nevasta. A avut loc procesul prin care instanta l-a desfacut din culpa amindurora. A urmat apoi alt dosar separat de partaj. Aici au avut loc etapele bine cunoscute: la inceput s-a dat o sentinta care a fost in favoarea mea, fosta nevasta a facut apel si decizia(cred ca aici am gresit ) a fost de data aceasta in favoarea ei.
Cum am mai spus au fost si alte dosare intre noi separat de partaj ; fosta are atractie de tribunal...
Acum a urmat recusul pe care l-am cerut eu, caci nu mi-a convenit decizia de la apel, acesta este acum in dezbatere primul termen e in septembrie pe la sfarsit.
Pe mine ma interesa in legatura cu executarea sentintei si a deciziei. Cum am mai povestit la aceste doua eu trebuie sa-i platesc cheltuieli de judecata. La decizie ea trebuie sa plateasca mie o sulta.
Intrebarea este ce sentinte sau ce decizii se pot executa?
Executorul imi spune ca orice sentinta sau decizie se poate executa. Asa este?
Eu nu vreau sa-i mai dau nici un ban. Cum pot sa fac acest lucru?
Am cerut suspendarea executarii pe motiv ca urmeaza recursul.
Ce pot sa mai fac?
Executare
anonim
problema: dosare de executare intre fosti soti pentru diverse sentinte, decizii . se compenseaza o parte din sume , dar sotul ramane sa-i mai plateasca ... (vezi toată discuția)