avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sulta - partaj / divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sulta - partaj / divort

daca in hotararea de la dosarul de fond unul dintre soti avea de plata celuilalt o sulta de 50mil si ceva cheltuieli de judecata , la apel s-a intors celalalt sot are de platit o sulta de 20 milsi nici o celtuiala de judecata.
ce se poate face se pot executa aceste sentinte, chiar daca acum s-a dat termen pt recurs in septembrie?
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 24 August 2004
si eu sunt destul de ametit. Nu mai inteleg nimic...Probabil ca eu gresesc in exprimare, nu stiu ce intelegeti voi avocatii prin anumiti termeni, caci eu nu-i inteleg(nu am studiat dreptul)
Mie mi se pare logic:
Am dat divortat de fosta mea nevasta. A avut loc procesul prin care instanta l-a desfacut din culpa amindurora. A urmat apoi alt dosar separat de partaj. Aici au avut loc etapele bine cunoscute: la inceput s-a dat o sentinta care a fost in favoarea mea, fosta nevasta a facut apel si decizia(cred ca aici am gresit ) a fost de data aceasta in favoarea ei.
Cum am mai spus au fost si alte dosare intre noi separat de partaj ; fosta are atractie de tribunal...
Acum a urmat recusul pe care l-am cerut eu, caci nu mi-a convenit decizia de la apel, acesta este acum in dezbatere primul termen e in septembrie pe la sfarsit.
Pe mine ma interesa in legatura cu executarea sentintei si a deciziei. Cum am mai povestit la aceste doua eu trebuie sa-i platesc cheltuieli de judecata. La decizie ea trebuie sa plateasca mie o sulta.
Intrebarea este ce sentinte sau ce decizii se pot executa?
Executorul imi spune ca orice sentinta sau decizie se poate executa. Asa este?
Eu nu vreau sa-i mai dau nici un ban. Cum pot sa fac acest lucru?
Am cerut suspendarea executarii pe motiv ca urmeaza recursul.
Ce pot sa mai fac?

Decizia data in apel modifica sentinta data in fond.
De investit se investeste sentinta pe care se trece modificarile pronuntate de instanta de apel in decizie.
De executat se executa sentinta de fond cu modificarile pronuntate in apel, adica hotararile date in sentinta de la fond care nu au fost anulate sau modificate + hotararile date in decizie. Daca sentinta de fond a fost casata atunci se vor executa numai hotararile pronuntate in decizie.
Daca mai exista o hotarare definitiva care sa aiba acelasi obiect ca si dosarul in care va judecati se poate invoca autoritatea de lucru judecat, adica prima hotarare ramasa definitiva isi produce efectele, neputand sa mai fie data o alta hotarare pe acelasi obiect si la aceleasi parti.
Si inca ceva nu sunt avocat ci consilier juridic. [addsig]
MULTUMESC FRUMOS, ROMICA! De data asta chiar ca am inteles. Asta pentru ca te faci inteles mult mai bine decit ceilalti. Imi cer scuze daca te-am jignit cu ceva! Parerea mea e ca esti bun indiferent daca esti avocat sau nu. Putini sunt cei care dau idei si explicatii ca tine pe acest forum.
Multumesc inca o data!
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata cezyochi cezyochi Cheltuieli de judecata......Bună seara.Am terminat procesul de partaj,am platit prin executor(oferta de plata),sulta si cheltuielile de judecata...astazi am ... (vezi toată discuția)
Executare anonim anonim problema: dosare de executare intre fosti soti pentru diverse sentinte, decizii . se compenseaza o parte din sume , dar sotul ramane sa-i mai plateasca ... (vezi toată discuția)
Daca achit sulta pot intra in casa? ContSters114133 ContSters114133 si daca achit in totalitate sulta catre fostul sot acest lucru imi permite intrarea in casa castigata in urma partajului?sau tot asa va trebui sa merg pe ... (vezi toată discuția)