Tocmai ce am încheiat o istovitoare ședință de comitet în care trebuia decisă modalitatea în care asociația va achita suma de cca 14000 lei către un proprietar ce ne-a acționat în judecată pentru refacerea hidroizolației. Nu mai există căi de atac.
Suma pentru care s-a inițiat acțiunea este de cca 8000 lei, 6000 lei reprezentând cheltuieli de judecată (taxă de timbru, expertiză, onorariu, dobânzi).
Față de suma inițială, la care proprietarii de pe scara respectivă nu au convenit să participe la momentul efectuării reparației, contribuția fiecăruia ar fi aproape dublă dacă s-ar dori recuperarea întregii sume de la cei afectați.
În aceste condiții, am propus comitetului să aprobe împărțirea sumei în felul următor: cei direct implicați (locatarii de pe tronsonul la care s-a efectuat lucrarea) să achite suma solicitată inițial, 8000 lei iar cheltuielile de judecată să fie distribuite pe CPI, revenind cca 30 de lei de apartament. Propunerea mea a fost motivată prin necesittea de a stabili rapid o înțelegere cu petenta astfel încât aceasta să nu se adreseze unui executor, caz în care suma datorată ar crește. În acest mod am putea achita mai rapid datoria.
Propunerea a fost aprobață cu 7 voturi pentru, 4 contra și 1 abținere. M-ar interesa dacă considerați că această repartizare ar putea fi declarată ilegală și de ce.
Uite-aşa ne-am pierdut şi ieri, la şedinţă, în amănunte, încercând să căutăm vinovaţii, în loc să trecem mai departe că mai aveam pe ordinea de zi încă multe alte probleme! În loc să luăm hotărâri am făcut procese, ba o doamnă îmi cerea să-i explic care sunt atribuţiile administratoruluiX-(
Pentru vina comitetului şi a preşedintelui aceştia pot fi amendaţi. Pentru alte pretenţii ar trebui acţionaţi în judecată. Nu înţeleg de ce insistaţi cine şi cât ar trebui să plătească!
Coloane apa pluviala
andradaa
Buna ziua, as dori sa intreb intr-o asociatie cu 4 scari dintre care la numai 2 s-au inlocuit coloanele de apa pluviala repartizarea cheltuieliilor se va face ... (vezi toată discuția)