avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rutiera prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rutiera prin posta

am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu aparatul de supraveghere video de masurare a vitezei, pe data 21.04.08.
1. unde trebuie sa ma prezint sa comunic datele soferului?
2. daca soferul sunt tot "eu" in momentul cand dau datele mi se va intocmi PV pe loc sau il voi primi prin posta?
3. daca voi primi PV prin posta ca "scrisoare recomandata" si nu ma voi prezenta sa o ridic ce se va intampla in situatia asta?


Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:07, 29 Martie 2009
Trimite-ti datele soferului prin fax la Vatra Dornei. Si apoi asteptati comunicarea procesului-verbal de constatare a contraventiei.
soferul poate sa fie si o alta persoana,nu neaparat eu (posesorul masini)
Binenteles ca poate fi si o alta persoana, dar nu inteleg- nu stiti sigur daca erati la volan sau vreti sa dati o declaratie falsa? Atentie !!!
am fost 2 persoane si am condus pe rand si numai stiu cine a condus in localitatea respectiva.nu pot sa cer foto pentru a putea spune sigur cine a condus.
daca depaseam cu mult viteza legala,cu 50-60km/h eram oprit sau tot acasa primeam PV???

Alte discuții în legătură

Proces verbal nul? mariussica mariussica Buna ziua In cele ce urmeaza doresc sa va expun problema mea,in speranta ca ma puteti ajuta in timp util. In data de 28.01.2008 am primit in posta(fara nici ... (vezi toată discuția)
Cum e mai bine ? gibi gibi Prietena mea a primit acasa o "citatie" care ii cere sa declare cine a condus autoturismul ei pe raza judetului Ploiesti in ziua X (ea nu are carnet de ... (vezi toată discuția)
Raspuns comunicare conducator auto tanaru tanaru Acum 3 zile a venit la firma o comunicare din partea politiei vrancea sa comunicam numele soferului care a condus masina in data de 7 octombrie 2008. Masina ... (vezi toată discuția)