avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rutiera prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rutiera prin posta

am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu aparatul de supraveghere video de masurare a vitezei, pe data 21.04.08.
1. unde trebuie sa ma prezint sa comunic datele soferului?
2. daca soferul sunt tot "eu" in momentul cand dau datele mi se va intocmi PV pe loc sau il voi primi prin posta?
3. daca voi primi PV prin posta ca "scrisoare recomandata" si nu ma voi prezenta sa o ridic ce se va intampla in situatia asta?


Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:07, 29 Martie 2009
noi_mar a scris:

Se poate obtine fotografia care dovedeste depasirea vitezei? Soseste o data cu pv, dupa furnizarea datelor persoanei aflate la volan. Fotografia sa contina toate datele conform legii: data, ora,viteza, numarul masinii, directia de mers, localitatea, efectuare autotest.


toate aceste date sosesc la politia rutiera a judetului unde e inmatriculata masina. EI aplica sanctiunea. In speta de mai sus nu aplica Vatra-Dornei amenda, pentru ca soferul nu are permisul de acolo, ci de la Braila. Votra-Dornei constata, Braila aplica.
mi se pare corect ca fiecare radar sa fie insotit de o echipa de la circulatie,si sa te opreasca daca depasesti viteza.
daca este un nebun si merge cu 120km/h in localitate nu il opreste nimeni.de ce atunci cand iti trimite p.v. prin posta nu iti trimite si o poza ??????

intreb inca o data ca nu m-ati lamurit "de unde iau poza ???"
Buna,
am si eu o intrebare. Am primit prin posta formular ca sa identific conducatorul pentru o data din 08.02.2008!! - pot sa fac ceva sa evit asta?
Totusi inca doua saptamani si se fac 6 luni de cand am condus masina in localitatea mentionata!
Pot sa scap de amenda?
In caz de refuz sau de necomunicare a datelor solicitate se va aplica sanctiunea prevazuta de art 102 alin 1 pct 14 din O.U.G nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata . Adica, amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, si anume de la 9 la 20 puncte-amenda.
Salut,
Am primit o recomandata (pe care am facut greseala sa o ridic de la posta) o scrisoare in care mi se cere sa comunic cine a condus masina pe 27.01.2008 in buc si sa ii spun acelei persoane sa mearga de urgenta cu permis, talon si buletin la Udriste in buc. Daca nu comunic datele platesc 9-20 pct. amenda. Asta inseamna ca mi se adauga acestea si ca puncte penalizare? Avand in vedere ca azi suntem in 16.07 si ca pe 27.07 se prescrie contraventia (in cazul in care este o contraventie), pot sa trimit scrisoare recomandata si sa comunic numele persoanei care a condus masina (adica eu) si urmatorul plic pe care ei il vor trimite recomandat sa nu-l ridic pana la prescrierea contraventiei? Se poate evita astfel plata amenzii si consecintele contraventiei. Eu presupun ca a fost vreun radar sau vreo camera ca nu-mi aduc aminte sa fi fost altceva grav.

Alte discuții în legătură

Proces verbal nul? mariussica mariussica Buna ziua In cele ce urmeaza doresc sa va expun problema mea,in speranta ca ma puteti ajuta in timp util. In data de 28.01.2008 am primit in posta(fara nici ... (vezi toată discuția)
Cum e mai bine ? gibi gibi Prietena mea a primit acasa o "citatie" care ii cere sa declare cine a condus autoturismul ei pe raza judetului Ploiesti in ziua X (ea nu are carnet de ... (vezi toată discuția)
Raspuns comunicare conducator auto tanaru tanaru Acum 3 zile a venit la firma o comunicare din partea politiei vrancea sa comunicam numele soferului care a condus masina in data de 7 octombrie 2008. Masina ... (vezi toată discuția)