avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rutiera prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rutiera prin posta

am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu aparatul de supraveghere video de masurare a vitezei, pe data 21.04.08.
1. unde trebuie sa ma prezint sa comunic datele soferului?
2. daca soferul sunt tot "eu" in momentul cand dau datele mi se va intocmi PV pe loc sau il voi primi prin posta?
3. daca voi primi PV prin posta ca "scrisoare recomandata" si nu ma voi prezenta sa o ridic ce se va intampla in situatia asta?


Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:07, 29 Martie 2009
Salut la toata lumea! Scriu pentru prima data pe acest forum.
Acum un an si trei luni (17.08.2007)am fost prins de un radar fix undeva pe langa Cluj (eu fiind bucurestean). La aproape 6 luni (fara 5 zile) am primit acasa prin curier si procesul verbal (deci 5 zile pana la prescriptie!), nestiind cum stau lucrurile l-am primit. Vestea mareata era: 350 lei amenda si 90 zile suspendare, si indicatii cum sa platesc amenda. Am platit amenda si am fost la Udriste sa intreb unde si cui predau permisul, raspuns:"o sa-ti vina in 10 zile acasa o instiintare" (pe care nu am primit-o nici in ziua de azi!).B-)
In urma cu doua luni si jumatate am avut un incident care...am ramas stupefiat (feriti-va de agentii din Alexandria, cei mai IDIOTI, Doamne fereste), oricum am ramas cu permisul suspendat 60 zile!
Pe 21.11.2008 trebuia sa imi iau permisul de la Udriste, dar stupoare: eram inregistrat in baza lor de date cu suspendarea de acum 10 luni. Cei de aici vor sa-mi dea permisul numai ca trebuie ca cei dela Cluj sa stearga acea abatere, deci sunt scapat 50%. Sa facut un mic dosarel si sa trimis la Cluj urmand ca pana pe 10 Dec. sa primesc raspuns de la Cluj.:foottap:. Acum am o dovada pe termen nelimitat FARA drept de a conduce. Din 21.11.2008 pana pe 25.11.2008 cand am luat cunostinta oficial de treaba asta (declaratie+dovada) permisul a ramas in "custodie" politie (acum tot la ei se afla) cred ca e putin ilegal, nu sunt sigur!?ORICUM#-o
In concluzie: de retinut ca, totul se prescrie daca procesul verbal depaseste 6 luni de la comitere, sau daca il primestila mai mult de 30 zile de la constatare. Sanctiunea complementara se prescrie la aceiasi data cu cea principala, iar cea principala (aici sant mai multe optiuni!?) 6 luni, 2 ani, 5 ani?
Iertare pentru ca am scris atat de mult, dar nu am gasit ninic asemanator pe tot google-lul, si poate cineva va trage ceva invataminte! Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2008
bogu3000, utilizator
Am primit o recomandata in care mi se cerea sa transmit datele conducatorului auto care a savarsit contraventia de depasire a vitezei legale. Am transmis, prin fax, datele conducatorului, care este fiul meu. Avem acelasi nume, aceasi adresa, difera CNP-ul si numarul CI. Procesul verbal a fost redactat la cateva ore dupa trimiterea faxului. Cand a sosit PV-ul, spre marea mea surprindere era cu datele mele. Am trimis un fax la acelasi numar la care trimisesem si datele conducatorului auto, sesizand greseala din PV. Nu am primit nici un raspuns. Nu stiu cum sa procedez, sa apelez la judecatorie in termen de cele 15 zile, sau se va reface PV-ul?
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2008
laszlobotar, utilizator
Odata emis si primit singura sansa de rezolvare este atacarea acestuia la Judecatorie. Solicitati anularea PV, motivat de faptul ca odata transmise info solicitate nu s-a tinut cont de ele. Trebuie sa faceti dovada ca s-au transmis datele solicitate de politie.
Daca ati fost filmat cu radarul sau camera fixa... va rog sa fiti foarte atenti si sa cereti eventual certificatul de omologare al radarelor fixe ... acum o luna cand eram la politie am aflat ca nici un radar fix din romania nu este omologat la birou national de metrologie sau cum se numeste... deci datele de viteza nu se pot lua de bune. Acele camere cu radar pot fi folosite doar in cazul in care ati facut orice alta infractiune mai putin viteza. Dar cel mai bine este sa ceri acest certificat pt camera in cauza. In acelasi timp nici radarele mobile nu pot fi folosite pt a da amenda daca nu sunt pozitionate cum trebuie in masina, daca masina se afla in mers si daca masina nu este in pozitie orizontala.
Daca este in mers unda poate devia de la o masina la alta iar radarul inregistreaza o alta viteza.
Cand esti oprit de o masina cu radar inainte de a semna procesul verbal trebuie sa ceri certificatul de omologare al aparatului radar, sa ii pui sa iti arate imaginea respectiva sau poza...daca nu pot sa iti arate imaginea sau poza inseamna ca nu au caseta pt inregistrare deci nu exista dovada... si te pot face sa iei amenda din burta... in acelasi timp trebuie sa te uiti pe poza sau pe imagine daca apare litera T sau o dunga alba... ceva diferit la imaginea respectiva, asta se datoreaza faptului ca aparatul nu si-a facut initializarea... si iar nu poate fi folosit ca dovada.

Am 2 amenzi de radar cu camera fixa luate in aceeasi noapte pe 10 octombtie , trimise la firma de unde am inchiriat masina(dupa 17 zile de la data faptei !!!) si retrimise catre Politia Mehedinti formularele completate cu numele soferului, adica eu. Din cite citeam pe net singurele radare cu camera fixa autorizate sint pe DN1, n-am auzit sa puna si-n Mehedinti. Ambele amenzi sint la peste 100kmh (stiti ca ramin pe jos 3 luni, sau 6..) . Au venit pe 12 decsi procesele verbale de la Mehedinti dupa 2 luni, fiecare cu retinere carnet 90 zile. Cind ma duc la politia TM sa dau carnetul, omul de la ghiseu nici macar dovada de 15 zile nu-mi da (deh, sa nu ma pedepseasca chia de Craciun...), ci doar 1 zi, motivind ca am avut 15 zile de la data infractiunii, pe care insa nu am luat-o la cunostinta decit in 12 dec. Treaba e ca-l intreb cit am de fapt suspendarea 90 sau 2x 90 zile si imi zice ca politia MH decide asta. Il intreb cum aflu asta si-mi zice ca primesc alta instiintare prin posta sau sa sun acolo ! Sun si cineva de acolo imi zice ca fiind 2 procese verbale separate suspendarea se cumuleaza si ca singura reducere ce o pot obtine e doar la una din ele daca dau examen, adica doar 2 luni. Deci tre sa stau 4 luni sau 6 luni !!! Unii ziceau ca nu au cum sa imi dea mai mult de 3 luni daca infractiunile sint in acceasi zi. Mai pot face ceva?

Alte discuții în legătură

Proces verbal nul? mariussica mariussica Buna ziua In cele ce urmeaza doresc sa va expun problema mea,in speranta ca ma puteti ajuta in timp util. In data de 28.01.2008 am primit in posta(fara nici ... (vezi toată discuția)
Cum e mai bine ? gibi gibi Prietena mea a primit acasa o "citatie" care ii cere sa declare cine a condus autoturismul ei pe raza judetului Ploiesti in ziua X (ea nu are carnet de ... (vezi toată discuția)
Raspuns comunicare conducator auto tanaru tanaru Acum 3 zile a venit la firma o comunicare din partea politiei vrancea sa comunicam numele soferului care a condus masina in data de 7 octombrie 2008. Masina ... (vezi toată discuția)