avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rutiera prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rutiera prin posta

am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu aparatul de supraveghere video de masurare a vitezei, pe data 21.04.08.
1. unde trebuie sa ma prezint sa comunic datele soferului?
2. daca soferul sunt tot "eu" in momentul cand dau datele mi se va intocmi PV pe loc sau il voi primi prin posta?
3. daca voi primi PV prin posta ca "scrisoare recomandata" si nu ma voi prezenta sa o ridic ce se va intampla in situatia asta?


Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:07, 29 Martie 2009
bobman a scris:

Daca ati fost filmat cu radarul sau camera fixa... va rog sa fiti foarte atenti si sa cereti eventual certificatul de omologare al radarelor fixe ... acum o luna cand eram la politie am aflat ca nici un radar fix din romania nu este omologat la birou national de metrologie sau cum se numeste... deci datele de viteza nu se pot lua de bune. Acele camere cu radar pot fi folosite doar in cazul in care ati facut orice alta infractiune mai putin viteza. Dar cel mai bine este sa ceri acest certificat pt camera in cauza. In acelasi timp nici radarele mobile nu pot fi folosite pt a da amenda daca nu sunt pozitionate cum trebuie in masina, daca masina se afla in mers si daca masina nu este in pozitie orizontala.
Daca este in mers unda poate devia de la o masina la alta iar radarul inregistreaza o alta viteza.
Cand esti oprit de o masina cu radar inainte de a semna procesul verbal trebuie sa ceri certificatul de omologare al aparatului radar, sa ii pui sa iti arate imaginea respectiva sau poza...daca nu pot sa iti arate imaginea sau poza inseamna ca nu au caseta pt inregistrare deci nu exista dovada... si te pot face sa iei amenda din burta... in acelasi timp trebuie sa te uiti pe poza sau pe imagine daca apare litera T sau o dunga alba... ceva diferit la imaginea respectiva, asta se datoreaza faptului ca aparatul nu si-a facut initializarea... si iar nu poate fi folosit ca dovada.




cit de sigur stii asta ?
si apoi, omologarea o vezi doar daca ajungi in instanta, adica in cazul meu nu am fost oprit de un echipaj mobil care sa aiba certificatul la el...
pe PVuri scrie ca sint omologate... in definitiv pot sa-ti arate orice hirtie , slabe sanse sa poti verifica exact camera care te-a surprins pe tine!
Salutare tuturor. Am primit si eu nenumarate scrisoari de acest gen, insa eu am vandut masina, e si scoasa de la fisc, numai ca celui caruia i-am vanduto nu a binevoit sa o inscrie pe numele lui si a vanduto mai departe. Ca raspuns la scrisoare am trimis contractul de vanzare-cumparare si copia de buletin a celui caruia i-am vanduto, politia nu se autosesizeaza avand in vedere ca am primit 4 scrisori de la aceiasi sectie de politie, de la care mai primesc in continuare scrisori recomandate si care primesc acelasi raspuns de la mine! Ce pot face in acest caz sa nu mai primesc aceste recomandate.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2009
legione, utilizator
readuc in discutie subiectul deoarece as avea nevoie de niste sfaturi, daca se poate.
am primit o recomandata prin posta si sunt foarte sigura ca este o amenda pentru radar. banuiesc si cand s-a intamplat, cu aproximativ 4 luni in urma. nu am confirmat primirea, deci nu am luat la cunostinta despre ce este vorba.
potrivit ordonantei nr.2/2001, Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de
constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
aceasta prevedere legala se aplica si in cazul meu? sau ceea ce am primit prin poste este doar o instiitare si nu un proces-verbal?!
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2009
simena, utilizator
Buna ziua

Am gasit ieri in posta o comunicare de la politie ca am masina mea a fost surprinsa de o camera fixa cu 80 /h in localitate.

Plicul nu a fost trimis cu recomandata si implicit nu a semnat nimeni de primire.

In plus, au trecut deja 5 luni de cand am fost surprins (26.10.2009).

Intrebarea ar fi, este politia obligata sa prezinte o semnatura cum ca instiintarea a fost receptionata de mine?

In cazul in care se va intocmi PV pentru necomunicarea datelor, poate fi atacat si anulat daca nu au dovada ca eu am receptionat instiintarea? (semnatura mea).

Va multumesc anticipat.
Sunt cel care v-am pomenit, in decembrie, de amenda intocmita pe persoana gresita (pe mine in loc de fiul meu). Am apelat la judecatoria Huedin. Am prezentat faptele si am trimis dovezile, cerand sa se desfasoare judecata si in lipsa mea. Dupa un timp , am primit de la politia din Cluj amenda pe persoana corecta(fiul meu). Am (s-a) achitat amenda. Dupa catva timp, am primit o informare de la politia din Cluj (prin intermediul judecatoriei din Huedin) care-si recunostea greseala dar doreste sa nu li se calculeze taxe de judecata, prezentau ei motive intemeiate(cica). Termenul de judecata de la Huedin a trecut, nu am primit nici o instintare. Acum cateva zile mi-a sosit o citatie de la trimbunalul din Cluj, pentru o data din aprilie, in legatura cu amenda. Bine (asa se pare ca se intinde mult). Deocamdata amenda, adica punctele, le am si eu si fiul meu, de platit a platit fiul meu, dar toata povestea se intinde pe aproape imediat 6 luni. Asa ca am ajuns la o concluzie: de atata timp puncte penalizare le au 2 persoane, amenda e platita de o persoana, si nu se rezolva nimic, dar timpul de penalitate(6 luni) imediat trece - asa ca mai bine plateam eu amenda si inghiteam boacana politiei. Asa a trebuit sa fac copii la acte, sa trimit recomandate la tribunal, ba am mai consultat si un jurist si m-am enervat destul. Alta data sa-mi fie invatatura de minte cu Statul sa nu ma pun, ca tot el are dreptate, intr-un fel, pana la urma.

Alte discuții în legătură

Proces verbal nul? mariussica mariussica Buna ziua In cele ce urmeaza doresc sa va expun problema mea,in speranta ca ma puteti ajuta in timp util. In data de 28.01.2008 am primit in posta(fara nici ... (vezi toată discuția)
Cum e mai bine ? gibi gibi Prietena mea a primit acasa o "citatie" care ii cere sa declare cine a condus autoturismul ei pe raza judetului Ploiesti in ziua X (ea nu are carnet de ... (vezi toată discuția)
Raspuns comunicare conducator auto tanaru tanaru Acum 3 zile a venit la firma o comunicare din partea politiei vrancea sa comunicam numele soferului care a condus masina in data de 7 octombrie 2008. Masina ... (vezi toată discuția)