avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cel mai recent testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cel mai recent testament

Buna ziua Am si eu o problema care m-a cam dat peste cap. Anul trecut am facut un antecontract de vanzare cumparare cu plata avansului de aproximativ 97% din valoarea imobilului. Restul de 3% urmeaza sa il platesc in curand. Poate va intrebati de ce asa tarziu plata diferentei de bani, ei bine, casa a fost cumparata in baza legii 112 acum 11 ani si adeverintele din care reiesea ca imobilul nu se afla in litigiu, niciodata nu au iesit in timp (cand expira cea de la primarie cand cea de la prefectura). Problema nu ar fi asta. Vanzatorul din pacate a murit si ne-a lasat si un testament nemaiavand mostenitori de grad apropiat. De asemenea el mai facuse un testament inainte cu 30 zile de a il face pe al meu unei persoane care locuia in imobil testament la care avocatul meu a spus ca este nul.
Incercand sa deschid succesiunea am aflata ca aceasta fusese deja facuta si incheiata (in doar 15 zile de la decesul vanzatorului fara a se cere cel putin un extras de carte funciara de catre notar) de catre persoana care avea testamentul mai vechi decat al meu.
Cu ajutorul unui avocat am deschis succesiune in instanta si dupa mai multe amanari (ca are nevoie de timp sa isi gaseasca avocat, ca nu stiu ce act vrea de la notar si ca acesta fara aprobarea instantei nu i-l poate dea, etc etc) a cerut sa i se aprobe interogarea de martori din partea paratilor si interogarea mea. Lucru asta ma sperie. Nu inteleg de ce judecatorul a acceptat lucrul acesta fiind acte autentice (ma refer ca testamentul meu a fost facut la notar si e mult mai recent decat al paratului) si daca martorii nu au avut cunostinta de testamentul meu, cu ce pot influenta ei soarta procesului.
Avand in vedere ca acum ma judec in baza testamentului, conform antecontractului trebuie sa ma prezint pana la o data si la o ora stabilita la notar pt a definitiva actul cu urmasii vanzatorului. In mod sigur paratul nu se va prezenta cu actele (din punct de vedere legal pana la anularea certificatului lui de legatar el este mostenitorul), ce ma sfatuiti sa fac sa ma prezint la notar pt incheierea actului, sa nu ma prezint sau ce e cel mai bine sa fac
Mii de multumiri.
Assyst
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 23:07, 8 Iunie 2008
Legatarul anterior nu poate ramane si cu banii mosteniti de la defunct ca pret al ante-contractului si cu casa!

Daca mai aveti de dat doar 3% din pret, totusi este bine sa va prezentati la notar, insotit de avocat, bineinteles. S-ar putea ca costurile dobandirii imobilului sa fie mai mici in acest fel decat prin instanta, prin proces...
Momentan incearca sa anuleze atat testamentul cat si antecontractul cu martori si o sa ma interogheze si pe mine. Avocatul m-a sfatuit sa fiu tare dar.. imi e teama. Nu vreau sa ramani cu banii dati si pe drumuri.
Care din acte e mai usor de anulat. Antecontractul sau testamentul (ambele au fost facute la notari). Nu inteleg cum el zice ca poate sa ne anuleze actele facute la notari. De ce mai exista notari daca se pot anula actele? Multumesc
Anularea nu e singura cauza de ineficacitate a unui act. De exemplu, testamentul mai vechi este revocat de testamentul mai nou.

Atata timp cat nu am vazut actelesi nu am studiat dosarul, ci doar am citit postarile dumnevoastra, nu pot sa ma pronunt cu privire la cat de usor sau de dificil sunt de anulat actele despre care faceti vorbire...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament cu 2 mostenitori, construit inainte de 1989 ... Epuree Epuree Fiul meu vrea sa cumpere un apartament construit inainte de 1989, nu a iesit cadastrul, am o schita pe care este scrisa alta strada, cred ca a fost ... (vezi toată discuția)
Buna-credinta ada48 ada48 Buna ziua. Supun atentiei dvs. urmatoarea speta: Acum opt ani am cumparat un apartament cu contract de vanzare cumparare autentificat la notar. La intocmirea ... (vezi toată discuția)
Speta - anulare sau readucere in patrimoniu/plata pretului Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Bună ziua, stimaţi colegi şi forumişti împătimiţi. Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat privind o speţă complexă, după părerea mea. Problema este ... (vezi toată discuția)