avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... persoana este arestata si condamnata si nu mai poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

persoana este arestata si condamnata si nu mai poate plati creditul de nevoi personale

Buna ziua,

Ce se intampla cand o persoana este arestata si condamnata si nu mai poate plati creditul de nevoi personale?
Daca aceasta persoana este arestata cum ar mai putea plati acel credit?
Este normal sa primeasca majorari peste majorari ale sumei restante cand acea persoana nu mai are venit si nici o posibilitate de a-si plati datoriile?

Multumesc frumos,

O zi minunata!
Cel mai recent răspuns: ContSters190226 , utilizator 14:39, 4 Martie 2011
Cred ca este una din situatiile de forta majora... totusi...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

lucianrosca a scris:

Trebuie avut in vedere ca exista forta majora. Trebuia comunicat bancii in termenul din contract.

Ca intotdeauna, pe linga...
Va urmaresc in continuare!

Nu exista niciun caz de forta majora.
Contractul cu banca isi va produce efectele juridice ca si cum ar fi liber sau ca si cum ar fi plecat din tara si nu ar fi de gasit...

vdnick a scris:

Cred ca este una din situatiile de forta majora... totusi...

Vad ca tot ii dati cu forta majora...
Domnul avocat Lascoschi a avut perfecta dreptate !
Forta majora este o notiune de an I de Facultate de Drept, iar daca nu ati urmat cursurile unei Facultati de Drept puteati cauta pe internet si vedeati si singur ca nu poate fi vorba de forta majora !
Ce isi face omul cu mana lui se numeste altfel...., dar in nici un caz forta majora !
Penalitatile de intarziere sunt stabilite in conformitate cu contractul de imprumut. Verficati contractul si vedeti ce clauze sunt pentru penalitatile de intarziere si in functie de asta vedeti daca banca a incalcat cumva clauza pentru penalitatile de intarziere. Daca e asa, puteti sa actionati in judecata banca pentru incalcarea clauzei, In mod normal nu se aplica penalitati la penalitati. Repet, insa, verificati contractul.Pe de alta parte, daca e arestat si nu realizeaza venituri si nu are bunuri de valorificat, ar trebui sa se declare inscolvabil (in stare de insolventa) si sa ceara incetarea curgerii penalitatilor.
Multumesc frumos pentru raspunsuri,

In ce mod ar trebui sa comunice bancii situatia in care se afla?
Fiind inchis este imposibil sa mearga personal la banca iar cei de la banca culmea e ca tocmai asta cer, sa se prezinte titularul!!
O scrisoare banuiesc ca nu este sufiecient sau ar fi daca aceasta scrisoare ar fi insotita de un document oficial al penintenciarului, din care sa rezulte ca este inchis??

Pe de alta parte, daca e arestat si nu realizeaza venituri si nu are bunuri de valorificat, ar trebui sa se declare inscolvabil (in stare de insolventa) si sa ceara incetarea curgerii penalitatilor.

Daca se declara insolvabil si cere incetarea curgerii penalitatilor banca este obligata sa ne acorde un raspuns favorabil?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Firme de recuperare credite deeamcn deeamcn buna ziua, am intrat si eu in treaba asta cu recuperare credite, doar pentru ca am o problema de acest gen. eu am 3 credite la 3 banci diferire, dintre care ... (vezi toată discuția)
Prescriptia executarii pedepsei maroco maroco exista o condamnare de 5 ani si condamnatul nui de gasit.cand se prescrie condamnarea. (vezi toată discuția)
Plata credit ancut75 ancut75 Buna ziua, pentru un credit de nevoi personale la Banca, ale carui rate nu au mai fost platite de 2 ani de zile, dobanzile cumulate cu datoria au ajuns la ... (vezi toată discuția)