avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Desfiintare post functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Desfiintare post functionar public

Pe data de 28.02.2011 primesc o dispozitie a primarului de incetare a activitati incepand cu data de 01.04.2011 pe motiv de desfiintare a postului de operator de rol fiscal si modificarea organigramei prin H.C.L ,dar tot prin aceasta hotarare se infiinteaza alte 4 posturi de functionar public care sunt vacante acum ,mai mult se mai vacanteaza un post prin demisie ,acum fiind 5 posturi vacante.
In decizie se specifica ca incepand cu data sus mentionata curge si termenul de preaviz.
Ce trebuie sa fac in cazul acesta ?
Are obligatia sa-mi ofere un alt post vacant sau fac eu cerere pentru transferarea pe alt post?
Unde sa ma adresez pentru rezolvarea cazului ,secretarul primariei nu stie, sau nu vrea sa aplice articolul din legea 188.
Va multumesc pentru ajutorul acordat ,anticipat.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
AFANFANA, utilizator
Nu aveti dreptate stimata "Tanjiani" Nu poti emite dispozitie de incetare a activitatii a unui salariat pe motiv de desfiintare a postului si in acelasi timp tu infiintezi alte posturi .
BATETI CAMPII...:hammer:
Aratati-mi textul de lege care interzice acest lucru :(...

Dupa parerea dvs. in cazul de fata la ce alineat o incadrati pe persoana in speta daca tot a-ti dat exemplu art. 99 din Statutul Functionarilor publici. Este foarte posibil ca functia de operator rol sa fie contractuala si nu publica.
Din moment ce titlul ales de initiatorul topicului este ""Desfiintare post functionar public", bunul simt imi spune ca este vorba de o functie publica, pentru ca prezumam ca persoana are habar ce functie detine:(

Daca s-au aplicat prevederile art. 100 din Statut este si mai grav.
De ce?:) Daca indeplineste conditiile de ocupare a posturilor nou infiintate, ce e asa de rau?...
Dacă atribuţiile nu au fost luate, postul nu putea fi desfiinţat. Dispoziţiile art. 100 din Legea nr.188/1999, trebuie respectate în cazul reorganizări instituţiei. Dacă există mai mulţi funcţionari cu aceleaşi atribuţii se dă examen. Nu poti emite dispozitie de incetare a activitatii a unui salariat pe motiv de desfiintare a postului si in acelasi timp tu infiintezi alte posturi .

:magic:

Ba poti....si chiar foarte linistit. Daca spre exemplu, io desfiintez functia publica de executie de referent cls.III, gr. prof. superior din cadrul compartimentului Impozite si taxe locale, sa zicem...motivat de faptul ca mai am inca 5 de-astia pe-acolo, si nu se justifica decat 4, si in paralel, observ ca, am absolut necesar nevoie de functia publica de executie de consilier juridic cls.I, gr. prof. asistent, in cadrul compartimentului juridic, cine ma impiedica s-o fac?
Bineinteles...pun la dispozitie functionarului eliberat, lista cu functiile publice vacante, dar, nu vad cum ar putea-o ocupa, ca nu are studiile si competenta necesara.
Daca as reinfiinta acel post, in decursul unui an de zile...atunci e problema, dar asa.... nu vaz care-ar fi impedimentul? :)
d.le mihai, desi nu ma pricep, sunt de acord cu dvs. Logic vorbind, e normal daca eu consider ca nu mai am nevoie de un post sa il desfiintez, dar in acelasi timp sa infiintez un altul pe care il consider util pentru... deservirea cetatenilor. Pun la dispozitie functionarului desfiintat si la propriu si la figurat, lista cu posturi vacante si ...pe aici ti-e drumul. Legal e perfect si teoretic asa este. Dar cu sufletul omului cum ramane? Tot mai des sunt multi functionari victime ale sistemului sau ale sefilor care intr-un acces de furie nu se mai gandesc la oameni si o iau personal, debarasandu-se de functionari ca de gunoiul menajer.
AFANFANA daca indeplinesti conditiile inscrie-te la concurs pentru unul dintre cele 5 locuri vacante. Succes!

Alte discuții în legătură

Reorganizare institutie publica conform oug nr. 63/2010 alexandru andra alexandru andra Trebuie sa umblam la organigrama/stat de functii, cf. oug 63/2010 si dorim ca unele birouri sa devina compartimente cu maxim 2 FP. In ce legislatie prevede ... (vezi toată discuția)
Concediere functionar public ana18 ana18 mi-am terminat concediul de crestere al copilului in varsta de pana la 2 ani pe 18 iulie2010 m-am intors la munca exact in febra concedierilor. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Se acorda preaviz? nalex nalex Institutie publica care este preluata de regionala, iar acea institutie publica te propune la preaviz cu aprobarea regionalei, dar in cadrul compartimentului ... (vezi toată discuția)