avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Desfiintare post functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Desfiintare post functionar public

Pe data de 28.02.2011 primesc o dispozitie a primarului de incetare a activitati incepand cu data de 01.04.2011 pe motiv de desfiintare a postului de operator de rol fiscal si modificarea organigramei prin H.C.L ,dar tot prin aceasta hotarare se infiinteaza alte 4 posturi de functionar public care sunt vacante acum ,mai mult se mai vacanteaza un post prin demisie ,acum fiind 5 posturi vacante.
In decizie se specifica ca incepand cu data sus mentionata curge si termenul de preaviz.
Ce trebuie sa fac in cazul acesta ?
Are obligatia sa-mi ofere un alt post vacant sau fac eu cerere pentru transferarea pe alt post?
Unde sa ma adresez pentru rezolvarea cazului ,secretarul primariei nu stie, sau nu vrea sa aplice articolul din legea 188.
Va multumesc pentru ajutorul acordat ,anticipat.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
AFANFANA, utilizator
Eu vreau sa ma inscriu dar nu se fac angajari ,cred ca de frica sa nu candidez si eu,dar sincer m-am consolat cu gandul ca nu se merita sa lucrez 8 ore pe zi pentru 600 ron ,mai ales ca am si studii superioare .
Intentionez sa-i dau in judecata ,acum sunt in somaj si primesc 400 ron,sa le demonstrez celor din primarie ca sunt incompetenti si apoi dau demisia dar dupa ce castig in instanta salariu din urma si daune de 1 miliard .Am consultat un avocat specializat in conflicte de munca si am sanse de castig 90% .
Multumesc, daca aveti spete dati-mi un link sa le citesc si eu.
=D>=D>=D>=D>=D>:D:D:D
io am incercat sa fiu obiectiv, in ceea ce priveste posibilitatea de a desfiinta un post, concomitent cu infiintarea altuia, dar, de alta natura.
ca sa va raspund si la intrebarile voastre....
@filozoful - "Dar cu sufletul omului cum ramane? Tot mai des sunt multi functionari victime ale sistemului sau ale sefilor care intr-un acces de furie nu se mai gandesc la oameni si o iau personal, debarasandu-se de functionari ca de gunoiul menajer ."
Omul....ramane frustrat, poate pe viata...si nu neaparat pentru ca pierdut un loc de munca, dat " ca sigur", ci cat pentru faptul ca vede ca e inlaturat din sistem, in favoarea altora, mult mai putin pregatiti,devotati,competenti...dar, cu pile. :)
dar....asta e, guvernul ne-a adus pe noi, bugetarii...la stadiul de cersetor de stat...si daca e sa ma intrebati, e si din vina noastra.
@ ANAFNAFA - "Intentionez sa-i dau in judecata ,acum sunt in somaj si primesc 400 ron,sa le demonstrez celor din primarie ca sunt incompetenti si apoi dau demisia dar dupa ce castig in instanta salariu din urma si daune de 1 miliard .Am consultat un avocat specializat in conflicte de munca si am sanse de castig 90% ."
Dupa ce veti trece peste frustarea si furia de moment...mai ganditi-va daca merita sa va pierdeti vremea si energia doar pentru a demonstra unor broaste, ca pamantul e rotund. Daca totusi o veti face...alegeti-va cu mare atentie avocatul, care v-a promis 90 % sanse de castig, dar a uitat sa va spuna ca, in ceea ce priveste daunele, in litigiile de munca, exista o decizie a ICCJ nr. 40 din 2007, care spune cam asa:
" Admit recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În cadrul litigiilor de muncă privind atragerea răspunderii patrimoniale a angajatorilor, potrivit art. 269 alin. (1) din Codul muncii, daunele morale pot fi acordate salariaţilor numai în cazul în care legea, contractul colectiv de muncă sau contractul individual de muncă cuprinde clauze exprese în acest sens.
Obligatorie, potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedură civilă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 mai 2007."
Ma indoiesc ca in Acordul Colectiv ( daca a fost asa ceva la nivel de instutie), era prevazut asa ceva.... :)
Functionar public cu juramant depus si concurs inca din anul 2000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare institutie publica conform oug nr. 63/2010 alexandru andra alexandru andra Trebuie sa umblam la organigrama/stat de functii, cf. oug 63/2010 si dorim ca unele birouri sa devina compartimente cu maxim 2 FP. In ce legislatie prevede ... (vezi toată discuția)
Concediere functionar public ana18 ana18 mi-am terminat concediul de crestere al copilului in varsta de pana la 2 ani pe 18 iulie2010 m-am intors la munca exact in febra concedierilor. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Se acorda preaviz? nalex nalex Institutie publica care este preluata de regionala, iar acea institutie publica te propune la preaviz cu aprobarea regionalei, dar in cadrul compartimentului ... (vezi toată discuția)