avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 219 mc apa incalzire la 2 camere!?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

219 mc apa incalzire la 2 camere!?

Buna Ziua!!Poate cineva sa-mi dea un sfat,ce ar trebui sa fac in cazul in care pe lista cheltuielilor de bloc mi-au aparut 219 mc de apa folosita la incalzirea apartamentului??Sant 219.000 de litrii!!Mentionez ca blocul are 4 ani,totalitatea litrilor inregistrati pe apometru este de 1500mc,(!),blocul are centrala proprie,fiecare din cele 4 calorifere ale apartamentului avand un robinet gradat, administratorul "explicandu-mi" ca (citez:)"Probabil am tinut calorifele deschise mereu"!!!Va rog sa ma indrumati!!Va multumesc!
primul si principalul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa depuneti o contestatie scrisa la calculul intretinerii pe luna respectiva, in termenul legal de 15 zile de la data afisarii tabelului cu pricina. la aceasta recipisa trebuie sa primiti un numar de inregistrare si data inregistrarii, si trebuie sa primiti un raspuns scris din partea comitetului executiv, nu din partea administratorului.
aceste reguli sint valabile pentru asociatiile de proprietari ... (poate chiar si la cele de locatari)
Aveti dreptate ca trebuie sa conteste, dar in maxim 10 zile de la afisare (asa prevede legea), dar este importanmt ce contesta.
Raspunsul ar trebui sa-l primeasca in maxim 7 zile din partea presedintelui asociatiei.
Va multumesc tuturor in special pentru informatia referitoare la contestatie.Cat priveste citirea va comunic absolut stupefiat ca un numar de 10 apartamente (de 2 camere,58mp),au consumuri de peste 100mc apa/luna.Aceasta apa incalzita,intra in caloiferele noastre inregistrata fiind de un apometru aflat la intrarea in apartament a coloanei centrale de apa calda dedicata incalzirii.Aceasta e produsa de centrala blocului.Aveti perfecta dreptate:cum naiba pot sa intre 219.000 L /luna in 4 calorifere?Cum pot sa dovedesc contrariul?Eu aveam citirea scrisa in caiet 72mc,(care si acestia mi se par enormi).Cat despre tarif:1100 ron pt 219mc si inca 299 ron alte cheltuieli=1400 ron/Decembrie la 2 camere in Cluj Napoca!!!!
Trebuie sa faceți o notificare pentru acest calcul.
Este ceva gresit in explicatia dumneavoastra.Apometrul nu masoara apa ce intra
in calorifere.Apometrul masoara apa calda.Poate este un montaj gresit și va
masoara apa care circula continuu prin calorifere.In mod normal centrala se
umple cu apa la inceputul sezonului rece și se recircula.(este aceeasi)
Cereti explicatii tehnice.
Revin.Stiu ca probabil nu va vine sa credeti,dar FIECARE apartament are o firida la exterior pe casa scarii cu apometre ce inregistraza atat apa calda menajera (in mc,bineinteles),cat si apa calda destinata caloriferelor!!!!Nu stiu ce sa Va mai spun...asta cica e sistemul aprobat de Asoc.de Propr!!!!

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o nelamurire referitor la apa calda si rece ... ,Mirel ,Mirel Buna ziua am si eu o nelamurire o mica întrebare Referitor la apa calda si rece....Si anume : Cam cat este pretul unui metru cub de apa calda? Estimativ daca ... (vezi toată discuția)
Tarif apa rece elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua.La noi in bloc tariful apei reci(afisat la avizier)este luna aceasta de9,5 ron/mc.Spun luna aceasta pentru ca luna trecuta a fost afisat un pret de ... (vezi toată discuția)
Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. mă puteți sfătui ce să fac? Abby_Aimee Abby_Aimee A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe ... (vezi toată discuția)