Buna Ziua!!Poate cineva sa-mi dea un sfat,ce ar trebui sa fac in cazul in care pe lista cheltuielilor de bloc mi-au aparut 219 mc de apa folosita la incalzirea apartamentului??Sant 219.000 de litrii!!Mentionez ca blocul are 4 ani,totalitatea litrilor inregistrati pe apometru este de 1500mc,(!),blocul are centrala proprie,fiecare din cele 4 calorifere ale apartamentului avand un robinet gradat, administratorul "explicandu-mi" ca (citez:)"Probabil am tinut calorifele deschise mereu"!!!Va rog sa ma indrumati!!Va multumesc!
Da?
Numai ca apa ar putea fi mai rece sau mai calda, in functie de temperatura la care ajunge la apartamentul contorizat, incluzand si pierderea de energie de pe traseu. Deci de interes nu este cantitatea de apa care ajunge sa se plimbe prin calorifer, ci temperatura ei, ca aceea da caldura, nu cantitatea de apa.
Temperatura apei este foarte variabila de-a lungul unei luni si depinde de cativa factori, intre care cel mai important este cantitatea de gaze utilizata la prepararea apei.
Si apoi trebuie o transparenta foarte mare in felul cum se calculeaza pretul mc de apa incalzita in centrala.
Sunt prea multi factori subiectivi care intervin in calculul caldurii si care pot crea anomalii de genul aratat mai sus.
Corect,elga!Dar cu toate astea cum se poate sa aiba mai mult e 2/3 di bloc consumuri intre 1-20mc/luna???ei tin caloriferele inchise?e absolut ciudat ce se intampla aici...eu cred ca santem cativa "sponsori" si restul consumatori.Am sa va tin la curent cu demersurile si (sper) rezultatele.
Chiar dupa atatea dezbateri pe tema aceasta eu tot nu pot sa cred ca se poate masura cantitatea de caldura in "metri cubi". Este o eroare, o greseala de preluare, o interpretare gresita a ceea ce scrie pe listele de plata, pe dacumente, pe facturi sau oriunde in mintea unora.
Nu se poate!
Sunt de acord ca un apartament poate fi trecut la plata cu 100 lei si altul de aceeasi marime cu 1500 lei pe aceeasi luna, pentru incalzire, masurata, calculata, estimata...., pentru consum, pierderi, recalculari s.a.m.d., dar nu pentru un metru cub sau 300 merti cubi de apa rece, calda, curata sau murdara.
Apa si caldura sunt subiecte total diferite si se masoara diferit.
@Horatiu2011
Mergeti la administrator cu evidenta indecsilor dv. si puneti-i in comparatie cu ce are el. De asemenea faceti comparatie cu pretul si valoarea caldurii din lunile anterioare la apartamentul dv.
Un pic de cercetare nu strica!
Urmariti in fiecare zi indexul apometrului cu pricina. Poate descoperiti ca e defect.
Undeva trebuie sa fie o greseala! De la 74 la 219 mc e cale de vreo 145 mc, adica inca vreo 2 apartamente asemanatoare cu al dv.
Va multumesc pt intelegere.Va asigur ca va oi tine la curent cu "explicatiile" primite.Saptamana aceasta ma intalnesc cu administratorul si presed.asoc.Pana atunci va spun doar ca mi s-a spus ca acestra e "sistem german"..:;))) ce-o fi insemnand si asta!!
Tarif apa rece
elenaulmeanu
Buna ziua.La noi in bloc tariful apei reci(afisat la avizier)este luna aceasta de9,5 ron/mc.Spun luna aceasta pentru ca luna trecuta a fost afisat un pret de ... (vezi toată discuția)