avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 219 mc apa incalzire la 2 camere!?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

219 mc apa incalzire la 2 camere!?

Buna Ziua!!Poate cineva sa-mi dea un sfat,ce ar trebui sa fac in cazul in care pe lista cheltuielilor de bloc mi-au aparut 219 mc de apa folosita la incalzirea apartamentului??Sant 219.000 de litrii!!Mentionez ca blocul are 4 ani,totalitatea litrilor inregistrati pe apometru este de 1500mc,(!),blocul are centrala proprie,fiecare din cele 4 calorifere ale apartamentului avand un robinet gradat, administratorul "explicandu-mi" ca (citez:)"Probabil am tinut calorifele deschise mereu"!!!Va rog sa ma indrumati!!Va multumesc!
Eu inteleg ca la ei in bloc se folosesc apometrele de apa calda pe post de repartitoare de costuri si ca in functie de cati m.c. de apa calda circula prin calorifere proprietarul va plati un anumit procent din suma cheltuita pentru gaz metan(de exemplu).Ideea nu este deloc rea si se evita complicatia cu repartitoarele de caldura care obligatoriu sunt instalate,verificate,citite si calculate de catre o firma specializata care cer bani pentru acest serviciu.

Ma gandesc daca sistemul ar functiona si cu aceste apometre in apartamente doar daca ar exista apometre insensibile la magneti.

Eu cred ca daca nu a-ti facut economie la caldura, caci pana acum nu a-ti spus asa ceva, cantitatea tranzitata de apa poate fi reala.Daca doriti si se poate inlocui acel apometru cu altul nou, nu ar mai fi necesara verificarea metrologica(pentru ca o verificare metrologica costa cat un apometru nou cumparat de la magazin).

Oare exista apometre care sunt insensibile la magneti?.:O
Normal daca ar exista asemenea mod de calcul cu ”apometre”ar trebui sa fie și
o formula de calcul.Acele apometre le pot considera ca ”martori” ca a circulat
apa calda pentru calorifere.
Horatiu, apometrele mele au trecut debitul maxim, 1.5 mc/h, iasa un debit maxim 1080 mc / luna. Verifica debitul maxim trecut pe apometru. La 1200 ron / luna centrala de apartament e solutia, eu la 3 camere in Cluj am avut 400 RON gazul pe toata perioada 18 Noiembrie 2010 - 17 Februarie 2011 (21-23 grade temperatura in apartament)
Va multumesc tuturor!Iata concluzia mea:am reusit sa consum echivalentul a 7(da,sapte!!) cisterne(ca acelea care le vedeti descarcand in benzinarii) de apa calda intr-o luna,lasand calorifele in 58 de mp sa functioneze rezonabil,(va rog sa ma credeti nu stateam in tricou),si acum trebuie sa platesc 1100 ron/ianuarie.O fi costand la Metrologie analiza cat un apometru,dar daca acesta e defect(cum sa inregistreze 1400mc in 4 ani si de cand m-am mutat eu,in 2 luni,320???),eu nu voi plati nimic,ba mai mult am sa merg la Primarie,Finante si presa pentru ca nu mi se pare normal,noi sa tot suportam si altii sa ridice din umeri!!
Eu cred ca folosirea apometrelor este o solutie mai buna decat a repartitoarelor de caldura pentru ca se citeste mai clar consumul: de la, pana la, eu atat platesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o nelamurire referitor la apa calda si rece ... ,Mirel ,Mirel Buna ziua am si eu o nelamurire o mica întrebare Referitor la apa calda si rece....Si anume : Cam cat este pretul unui metru cub de apa calda? Estimativ daca ... (vezi toată discuția)
Tarif apa rece elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua.La noi in bloc tariful apei reci(afisat la avizier)este luna aceasta de9,5 ron/mc.Spun luna aceasta pentru ca luna trecuta a fost afisat un pret de ... (vezi toată discuția)
Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. mă puteți sfătui ce să fac? Abby_Aimee Abby_Aimee A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe ... (vezi toată discuția)