avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 219 mc apa incalzire la 2 camere!?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

219 mc apa incalzire la 2 camere!?

Buna Ziua!!Poate cineva sa-mi dea un sfat,ce ar trebui sa fac in cazul in care pe lista cheltuielilor de bloc mi-au aparut 219 mc de apa folosita la incalzirea apartamentului??Sant 219.000 de litrii!!Mentionez ca blocul are 4 ani,totalitatea litrilor inregistrati pe apometru este de 1500mc,(!),blocul are centrala proprie,fiecare din cele 4 calorifere ale apartamentului avand un robinet gradat, administratorul "explicandu-mi" ca (citez:)"Probabil am tinut calorifele deschise mereu"!!!Va rog sa ma indrumati!!Va multumesc!
ar trebui sa intelegeti ca apa respectiva este recirculata in sistem.....calorifel-centrala-calorifer... nu se arunca dupa ce pleaca din calorifere..
deci nu se consuma, doar se raceaste... ar trebui sa fie un sistem care sa masoare caldura ce a plecat spre ap nu apa.. dar.. poate ca au montat doar apometre pt apa calda si pe conducta de caldura.. pana cum cum se calcula...?
Horatiu2011 a scris:

pe lista cheltuielilor de bloc mi-au aparut 219 mc de apa folosita la incalzirea apartamentului??

Din explicatiile dvs. rezulta ca prin iinstalatia de incalzire au circulat 219mc apa.
Oricum dvs. nu ati precizat programul de functionare al CT pe incalzire si nici faptul daca robinetii pe tur si retur sunt deschisi la maximum sau altfel.
In functie de tipul de calorifere utilizate, puteti face un calcul aproximativ al apei existente in instalatia de incalzire a apartamentului dvs...
Nu ati specificat daca pe tur sau retur exista un contoar de apa si daca intre valoarea indicata de acesta si citirile de pe contaorele tuturor apartamentelor sunt diferente sau nu.
Va multumesc din nou pentru intentiile voastre,in primul rand.Totusi,va rog sa ma credeti ca nu sant chiar strain de domeniul tehnic.Deci:1).NU exista un alt sistem de contorizare a caldurii aferente fiecarui apartament decat un apometru instalat la intrarea in apartament ce masoara toata cantitatea ce intra in sistemul de calorifere aferent fiecarui apartament.Debitul variaza in functie de pozitia deschisa de robinetii montati pe fiecare calorifer.In cazul in care toate calorifele sant inchise,deci reci,apometrul nu contorizeaza si sistemul decide un consum de 0 mc.In cazul in care deschizi caloriferele la jumatate din debit(poz.3-4 a robinetului),acest apometru inregistreaza,ma repet,cantitatea totala de apa calda aferenta incalzirii.Aceasta are un pret de 5ron/mc(219mc/ianuarie x 5 ron=aprox1100 ron!!)
2.Unele apartamente au consumul afisat de 3-4 mc/luna!!!!Mentionez ca blocul are 4 ani,iar cantitatea totala inregistrata de apometru pana in Noiembrie 2010 cand eu m-am mutat in acest bloc era de 1400 mc.Eu am reusit intr-o luna "performanta" de a consuma 1/7 din cantitatea totala???
Eu m-am lamurit acum ca aveti in acea firida un "apometru" pentru caldura. Ciudat mod de a masura caldura din apartament, dar asta e!

Totusi ati facut o cercetare impreuna cu administratorul asupra indecsilor vechi si a celor noi? Ca aici pare a fi problema dv., la indexul vechi sau la functionarea acestui "apometru" de caldura.
Exact!Dumneavoastra ati inteles!Plecand de la aceasta premiza,problema este intr-adevar ca citrea mea imi indica 74mc(oricum mi se par enormi!)iar admnistratorul a citit 219!!!Este psibil sa treaca 219.000 litrii printr-un apometru/luna??si daca credeti ca nu,ce sa fac in afara unei contestatii?pot sa inlocuiesc pe cheltuiala mea apometrul si acesta sa-l trimit la Metrologie pt o expertiza?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o nelamurire referitor la apa calda si rece ... ,Mirel ,Mirel Buna ziua am si eu o nelamurire o mica întrebare Referitor la apa calda si rece....Si anume : Cam cat este pretul unui metru cub de apa calda? Estimativ daca ... (vezi toată discuția)
Tarif apa rece elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua.La noi in bloc tariful apei reci(afisat la avizier)este luna aceasta de9,5 ron/mc.Spun luna aceasta pentru ca luna trecuta a fost afisat un pret de ... (vezi toată discuția)
Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. mă puteți sfătui ce să fac? Abby_Aimee Abby_Aimee A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe ... (vezi toată discuția)