avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invinuit - fisa medicala falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invinuit - fisa medicala falsa

buna seara am primit si eu o citatie de la parchet ca INVINUIT pentru articolul 291 din C.P .m-am informat si mi sa spus ca ar fi vb despre o fisa medicala falsa de la dosarul meu pentru obtinerea permisului auto.Trebuie sa ma prezint pe data de 25.03.2011 la parchetul de pe langa curtea de apel ploiesti .Cum sa procedez cum ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: danny69 , utilizator 22:10, 16 Aprilie 2012
SCUZE.... CAT AI SPUS 1050 RON PENTRU CE??????DA CE AU LUAT-O CU CAPUL PT CE SA DAM 10 MILIOOANE ,HAI CA-I BUNA.....
alonso_first_one a scris:

am fost si nu s-a intamplat mare lucru,o declaratie si o amenda de 1050 lei ....era logic....si pe langa asta mai trebuie sa ma prezint cu o alta fisa medicala....doar e criza si tara are nevoie de bani,nu? acum cativa ani nu au vazut ca fisa e falsa....iar in prezent nu vad ca se fac aceleasi nereguli in spitale si peste tot datorita sistemului sanitar bolnav...si daca incerc sa imi fac dreptate singur ma salta si ma baga la puscarie ,si asta datorita faptului ca nu am de unde sa imping bani...sa se aleaga praful de ei si de familiile lor si sa isi ia tamaie si lumanari de banii astia!!!!!!!

in ce an v-a fost eliberata fisa? e chiar suspect ca nu au vazut pana acum ca fisa e falsa. oricum e mare belea - se fac din ce in ce mai multe verificari (chiar daca la noi NU au fost probleme cu fisele eliberate)

Si 1000 RON pt ce?! chiar ca e mare foamea ...
se pare ca s-a ales varianta cu amenda administrativa deoarece sunt f. multe cazuri, 2-3 mii de fise. va imaginati ce insemna un proces la atatia oameni...doctori, avocati, politisti, oameni cu bani multi... scandal, recursuri, timp pierdut...statul nu castiga nimic.
asa scot banii cheltuiti cu modernizarea stadionului pe spinarea noastra...:)
din 2006 pana cum cred ca se putea observa un fals in acte,dar d c tocmai acum?pentru 1050 lei eu muncesc aproape 2 luni,la lucrul asta nu s-au gandit,si ala inca lucreaza in acel spital si nevastasa m-a dat afara de la scoala ei de soferi si mi-a spus ca oricum nu am cum sa dovedesc...acum stau si ma gandesc ce risc pentru vatamare corporala?pentru ca vreau sa ma duc si sa ii joc in picioare pe acei jegosi nenorociti
Art. 91. - Sanctiunile cu caracter administrativ

Când instanta dispune înlocuirea raspunderii penale, aplica una dintre urmatoarele sanctiuni cu caracter administrativ:
a) mustrarea;
b) mustrarea cu avertisment;
c) amenda de la 10 lei la 1.000 lei.

si ceva interesant...

Art.122. – Termenele de prescriptie a rãspunderii penale pentru persoana fizicã sunt:
Termenele de prescriptie a raspunderii penale sunt:
a) 15 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani;
b) 10 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depaseste 15 ani;
c) 8 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depaseste 10 ani;
d) 5 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 5 ani;
e) 3 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa închisorii care nu depaseste un an sau amenda.
....
Termenele aratate în prezentul articol se socotesc de la data savârsirii infractiunii.

Pai eu am schimbat permisul in august 2006, si fisa presupun ca e facuta in iulie 2006.
Citatia am primit-o saptamana trecuta, cu data de prezentare maine, 6 oct.
Dupa calculele mele au cam trecut 5 ani ... sau se ia in calcul data la care a fost deschis dosarul / facuta plangerea impotriva mea?...
Rog un raspuns avizat, daca se gaseste!...

si art.291:
Art. 291. - Uzul de fals

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnãturã privatã, cunoscând cã este fals, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, si cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã când înscrisul este sub semnãturã privatã.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
64xgeo, utilizator

Alte discuții în legătură

Citatie raluca30 raluca30 Buna ziua, Am primit o citatie de la parchet, in care sunt chemata in 22 martie, in calitate de invinuit, pentru art.291.Cp Habar nu am de ce sunt chemata? ... (vezi toată discuția)
Fals uz de fals - plangere la parchet? crocobau2 crocobau2 Buna ziua, In 2006 am preschimbat permisul de conducere pt. [b]ca am schimbat domiciliul[/b]. Am fost la vizitele medicale intr-un cabinet care nu era ... (vezi toată discuția)
La parchet maria20094553 maria20094553 Azi , 30 Mai 2011, am fost la Parchet - Curtea de Apel , Ploiesti , in legatura cu fisa medicala la permisul obtinut de mine in 2004 . In 2006 mi-a fost dat ... (vezi toată discuția)