buna seara am primit si eu o citatie de la parchet ca INVINUIT pentru articolul 291 din C.P .m-am informat si mi sa spus ca ar fi vb despre o fisa medicala falsa de la dosarul meu pentru obtinerea permisului auto.Trebuie sa ma prezint pe data de 25.03.2011 la parchetul de pe langa curtea de apel ploiesti .Cum sa procedez cum ma puteti ajuta?
nu mi s-a spus,dar cred ca o platesti intreaga,iar in cazul neplatei se poate incepe urmarirea penala si risti sa iti iei cateva luni de inchisoare.Ii rog pe cei care cunosc mai bine legile sa confirme acest lucru.
Citeste si tu ce e scris mai sus.Ce pot sa zic?Sa platesti un avocat costa destul de mult si nu stiu daca poti sa dovedesti ca fisa ta e facuta pe bune.Daca stii ca e luata cu bani cel mai bine cred ca ar fi sa spui ce s-a intamplat si carei persoane i-ai platit.In felul asta scapi doar cu o amenda administrativa de 1050 lei si trebuie sa refaci fisa medicala.Eu asa am procedat si acum astept sa imi vina amenda acasa.Cel mai bine cred ca e sa vorbesti cu un avocat pe care il cunosti(ruda,prieten,cunostinta) cineva care sa nu iti ia bani.Sincer nici pe mine nu ma dau banii afara din casa,am 2 credite si datorii la utilitati,si asta asta era ultimul lucru care mai imi trebuia,dar ce pot sa fac.Nu pot decat sa iti urez multa bafta si te rog sa mai scrii pe forum ca sa stim si noi ce ai facut.
Eu astazi am fost citat. Am fost, am dat declaratie... jumate de la mine, jumate de la el (procuror) cred ca era.Ai de scris cam 1 pagina jumate, iti spune cu zambetu pe buze ca te amendeaza cu 1000 lei, trebuie sa refaci fisa medica in max. 2 saptamani si sa le aduci lor o copie + original sa o certifice, dosarul tau o sa plece la judecatorie din cate am inteles, nu o sa se inceapa urmarirea penala impotriva ta, te sanctioneaza cu amenda dupa care dosarul o ia pe drumul spre politie.Asta o sa se intample in aprox. 1 an de zile. Fisa medicala este valabila 1 an, daca cei de la politie nu se misca cu talent o sa ai surpriza sa mai faci inca o fisa medicala.Cei de la politie o sa anuleze permisul adica (cartela, cartonul) fara a`ti lua dreptul de a conduce si o sa trebuiasca facut altu (alte taxe, timbre, poze ...). Cam asta te/va asteapta.
Am tot citit de-a lungul timpului despre acest subiect si am inteles ca s-au descoperit fise medicale falsificate in perioada anului 2006.
Ma intreb daca in cazul tuturor celor care sunt invinuiti este vorba despre aceeasi perioada sau sunt diferite situatiile?
Pt ca ar trebui verificat daca nu cumva a intervenit prescriptia raspunderii penale inainte sa platiti amenzi care in mod normal nu ar trebui sa le mai platiti.
Iar pentru userul @akapulco: Iertati-ma dar nu ar fi trebuit ca declaratia dvs sa fie scrisa jumate de dvs si jumate de procuror, daca asa au stat lucrurile ...s-a incalcat legea si nu ar fi trebuit sa permiteti acest lucru. Declaratia trebuie sa fie consimtita si nu dictata.
Citatie
raluca30
Buna ziua,
Am primit o citatie de la parchet, in care sunt chemata in 22 martie, in calitate de invinuit, pentru art.291.Cp
Habar nu am de ce sunt chemata? ... (vezi toată discuția)
La parchet
maria20094553
Azi , 30 Mai 2011, am fost la Parchet - Curtea de Apel , Ploiesti , in legatura cu fisa medicala la permisul obtinut de mine in 2004 . In 2006 mi-a fost dat ... (vezi toată discuția)