avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am o intrebare va rog, daca instanta decide sa se plateasca pensie alimentara pana la terminarea studiilor ( facultatea) dar nu mai mult de 25 ani, pana cand se plateste pana se termina studiile sau pana se implineste varsta de 25 ani?
Sunt 2 conditii: sa fie la studii care il pun pe major in imposibilitatea de a munci; sa aiba sub 26 d ani. Nu 25, ci 26.
Ambele conditii trebuie indeplinite ca majorul sa ia pensie.

Masteratul este un gen de program de studii postuniversitare create, ca program, de regula, ca masterandul sa poata munci. Faptul ca nu are chef a munci, nu-l face apt de pensie de intretinere.
Conditia legala nu e ca majorul sa studieze, ci sa se afle in imposibilitate. In acest caz, mai voiau oameni cu studii la IDD si pensie de intretinere... nu le poti avea pe toate!
Daca termini facultatea si faci un curs de croitorie 3 ore pe saptamana, meriti pensie? Stiu ca nu e situatia data, dar sunt atatea si atatea. De principiu, un major se poate intretine; el primeste pensie doar daca demonstreaza ca, dintr-un motiv sau altul, nu este asa.
Dar in conditiile in care un angajator primeste comunicarea instantei in care i se ordona sa vireze pensie pana la terminarea studiilor, are dreptul angajatorul sa decida el daca masteratul sau alt postuniversitar nu se incadreaza in categoria studii??
Ce ar trebui sa faca angajatorul cand primeste o adev cum ca acel major continua studiile cu masteratul?

Imi poate raspunde cineva si la intrebarea anterioara, va rog... cea cu: angajatorul poate retine o pensie alimentara in baza unei comunicari a Judecatoriei catre alt angajator anterior al personei ce datoreaza pensie?
nu
Sa plateasca pensia alimentara persoani din sentintajudecatorasca.
Da in baza ordonantei de proprire ,iar la vechiul angajator ramane o copie.
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2008
Vasile Muresan, Avocat
Nu inteleg situatia, de aceea nu v-am raspuns... Nu stiu ce urmariti, din ce punct de vedre intrebati, asa mi-as fi facut o parere...
Daca parintele primeste adresa instantei de infiintare a popririi la serviciu, dupa ce isi schimba serviciul, angajatorul are obligatia sa transmita mai departe acea instiintare de poprire... Dar nu stiu daca la asta va referiti.

In ceea ce priveste masterul, angajatorul afce exact ceea ce crede, insa parintele poate face oricand actiune de incetare a platii pensiei.
AVLIL a scris:

Nu inteleg situatia, de aceea nu v-am raspuns... Nu stiu ce urmariti, din ce punct de vedre intrebati, asa mi-as fi facut o parere...
Daca parintele primeste adresa instantei de infiintare a popririi la serviciu, dupa ce isi schimba serviciul, angajatorul are obligatia sa transmita mai departe acea instiintare de poprire... Dar nu stiu daca la asta va referiti.

In ceea ce priveste masterul, angajatorul afce exact ceea ce crede, insa parintele poate face oricand actiune de incetare a platii pensiei.

Intreb din punct de vedre al angajatorului. Ce temei legal am sa fac o poprire in baza unei comunicari facuta catre o alta firma, unde a lucrat anterior angajatul?
Nu trebuie ca cel ce primeste pensia sa faca cerere la judecatorie sa se comunice poprirea la angajatorul nou?

Alte discuții în legătură

Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara major caloian caloian Platesc copilului o pensie alimentara ,lunar,suma ce se opreste pe statul de plata cf.unei hotarari judecatoresti din 2009.Numai ca fata a terminat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Urichianu Urichianu baiatul meu implineste 25 ani pe 11.04. 2013. Anul acesta a terminat facultatea si ar dori sa continue studiile si la masterat. El primeste lunar o pensie de ... (vezi toată discuția)