avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se cere CUI la semnarea contractului?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se cere CUI la semnarea contractului?

Ma poate ajuta cineva cu actul in care scrie ca poti solicita o copie dupa CUI la semnarea unui contract comercial? Stiu ca scrie undeva, dar nu mai stiu unde.Multmumesc!
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 13:37, 28 Aprilie 2009
Cred ca atunci cand ai indoieli in ceea ce priveste partenerul de afaceri e mai bine sa te informezi temeinic inainte de a semna un contract. Prezentarea copiei dupa CUI nu mi se pare relevanta: bilantul contabil predat la registru, un portofoliu de clienti care sa-mi confirme corectitudinea administratorului si solvabilitatea firmei, o scrisoare de la banca la care are contul firmei, etc. Cam astea mi se par mie necesare daca am dubii. Dar poate mai exista si alte surse de informare in afara celor de pe site-uri.
Din cate stiu eu, exista in Codul Fiscal, prevederea conform careia atunci cand intre doua societati exista schimburi comerciale mai mari sau egale cu 5.000 lei, acestea sunt obligate sa solicite una de la cealalta certificatele de inmatriculare a societatii CUI, chiar dadeau amenda inspectorii de la garda financiara daca societatea nu respecta aceste prevederi, din cate stiu eu insa, aceasta prevedere a fost abrogata.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu mai exista o asemenea cerinta in prezent.
Este prevazuta in legea registrului comertului. Ajuta sa afli daca o firma e platitoare de tva sau nu.

Alte discuții în legătură

Pfa norma fixa de venit - neplatitor de tva - cod de identificare fiscala??? ipi ipi Buna ziua, Sunt inregistrat ca PFA norma fixa de venit - neplatitor de TVA. Astazi am fost sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)
C.i.f c.u.i. programatorcalumea programatorcalumea Am o microîntreprindere care are clienți și în românia și în străinătate. Pe lângă asta sunt și neplătitor de TVA. Am o ... (vezi toată discuția)
Cif danielandrei danielandrei cui si cif aceasi lucru? sau cui era inainte de 2007 si acum e valabila numai denumirea de cif? Ce lege a reglementat asta? (vezi toată discuția)