georgeserban a scris:
Din cate stiu eu, exista in Codul Fiscal, prevederea conform careia atunci cand intre doua societati exista schimburi comerciale mai mari sau egale cu 5.000 lei, acestea sunt obligate sa solicite una de la cealalta certificatele de inmatriculare a societatii CUI, chiar dadeau amenda inspectorii de la garda financiara daca societatea nu respecta aceste prevederi, din cate stiu eu insa, aceasta prevedere a fost abrogata.
Aceasta prevedere a fost obiectul altui act normativ care a fost abrogat. Codul fiscal nu prevede cele de mai sus..
andabej a scris:
Este vorba de Legea 359/2004:
Art. 9
(1)Certificatul de înregistrare continând codul unic de înregistrare este documentul care atesta ca persoana juridica a fost luata în evidenta oficiului registrului comertului de pe lânga tribunal si în evidenta organului fiscal.
(2)Daca certificatul de înregistrare contine si atributul fiscal "R", acesta atesta ca persoana juridica a fost luata în evidenta organului fiscal ca platitor de T.V.A.
Cerand copie dupa CUI te asigura ca firma este inregistrata si ca este sau nu platitoare de tva. Contabilitatea are cel mai mult nevoie de info aceasta.
NU.
Ca sa afli daca o soc. este platitoare de TVA se cere CIF - ul doc. emis de finante, nu CUI-ul.
Seria ……. Nr. ………………….
Denumire/Nume i prenume: ………………………………………………………………………..
Domiciliul fiscal: …….…………………………………………..………………………………….
Reprezentat fiscal prin: Denumire……………………………………………………….………….
Domiciliul fiscal ……..………………………………….…………………
Codul de identificare fiscala al reprezentantului fiscal pentru activitatea
proprie……………………………………………………….……………..
Emitent Codul de înregistrare fiscal (C.I.F.):
Data atribuirii (C.I.F):
Înregistrat în scopuri de TVA din data:
Data eliberrii:
Cod M.F.P. 14.13.20.99/1 Se utilizeaz începând cu 01.01.2007