avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se cere CUI la semnarea contractului?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se cere CUI la semnarea contractului?

Ma poate ajuta cineva cu actul in care scrie ca poti solicita o copie dupa CUI la semnarea unui contract comercial? Stiu ca scrie undeva, dar nu mai stiu unde.Multmumesc!
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 13:37, 28 Aprilie 2009
Sincer, nu stiu cum poti sa spui NU la o lege?Adica ce NU? Nu scrie asa in lege?
Ca poti sa afli si din alte parti: corect! Eu am initiat subiectul cerand macar un act, ceva.
andabej a scris:

Sincer, nu stiu cum poti sa spui NU la o lege?Adica ce NU? Nu scrie asa in lege?
Ca poti sa afli si din alte parti: corect! Eu am initiat subiectul cerand macar un act, ceva.

Anaf-ul elibereaza CIF-ul. Acest document atesta faptul ca o soc. este platitoare de TVA .
Subiectul este daca e obligatoriu sa ceri copia certificatului de inregistrare la incheierea unui contract. Raspunsul e NU. Ca vrei informatii diverse despre firma cu care contractezi, asta e altceva, tot nu e obligatoriu, iar informatiile se pot verifica cel mai bine din alte surse decat CUI. Parerea mea!
Nu este obligatoriu copia dupa CIF la incheierea unui contract, in practica insa a aparut aceasta solicitare legat de Fisc raportat la TVA daca furnizorul sau beneficiarul este sau nu platitor de TVA, intradevar exista acesta obligatie in cazul in care pe o singura tranzactie facturata de furnizor TVA -ul depăsea 5. 000 lei .
Au existat cazuri care se solutioneaza inca in instanta pentru amenda data de garga financiara pe considerentul lipsei copiei dupa CIF aferenta unei facturi la care era depasit plafonul de TVA stabilit .;)
juristconsult a scris:

, intradevar exista acesta obligatie in cazul in care pe o singura tranzactie facturata de furnizor TVA -ul depăsea 5. 000 lei .

Am mai spus s-a abrogat aceasta prevedere.

Alte discuții în legătură

Pfa norma fixa de venit - neplatitor de tva - cod de identificare fiscala??? ipi ipi Buna ziua, Sunt inregistrat ca PFA norma fixa de venit - neplatitor de TVA. Astazi am fost sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)
C.i.f c.u.i. programatorcalumea programatorcalumea Am o microîntreprindere care are clienți și în românia și în străinătate. Pe lângă asta sunt și neplătitor de TVA. Am o ... (vezi toată discuția)
Cif danielandrei danielandrei cui si cif aceasi lucru? sau cui era inainte de 2007 si acum e valabila numai denumirea de cif? Ce lege a reglementat asta? (vezi toată discuția)