Multumesc amandurora pentru sfaturi. Totusi inca nu-mi este foarte clar daca exista vreo sansa de reusita. Am gasit in cateva articole pe internet, specificat ca:
Fondul de Protectie a Victimelor Strazii nu acorda sprijin pentru masinile gasite avariate in parcare sau pentru accidentele provocate de biciclisti, carute sau alte autovehicule. Sunt excluse de la plata si autoturismele distruse de furtuna sau gropi
Apoi am mai gasit in Ordinul 1/2008 al CSA, la
CAPITOLUL II
Atributiile Fondului in calitate de organism de plata a despagubirilor
Art.3
(2) Daca autorul accidentului ramane neidentificat, Fondul acorda despagubiri numai pentru vatamari corporale sau decese. In cazul in care, in urma accidentului cu autor neidentificat, s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii unei persoane o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile, Fondul acorda despagubiri si pentru daunele materiale produse in accidentul respectiv.
...
Totusi nu inteleg un lucru. Aceste excluderi contrazic tocmai principiul care sta la baza asigurarii RCA. Adica asigurarea pentru daune materiale si morale in cazul
oricarui accident indiferent ca autorul este cunoscut, necunoscut, are sau nu RCA. Tocmai de aceea din banii pe care ii platesc eu pe RCA, o parte sunt directionari catre acel fond tocmai ca sa fie acoperite si aceste situatii speciale( cand nu se poate sau nu ai de la cine recupera daune pentru paguba).
Legea ce spune mai concret?