avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Masina lovita in parcare - recuperare daune de la FPVS
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Masina lovita in parcare - recuperare daune de la FPVS

Exista vreo sansa ca daunele suferite in urma lovirii masinii in parcare(de catre nu autor necunoscut) sa poata fi recuperate de la fondul de protectie al victimilor strazii ?
Care ar fi pasii de urmat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: marcu1989 , utilizator 16:30, 24 Martie 2012
Ati intuit f.bine ce trebuie sa faceti si ce documente va trebuiesc si consultantul nucu$ v-a completat cu un exemplu. Apoi va trebui sa mergeti la o firma de asigurare cea mai aprropiata de dv si deschideti dosar de dauna pe care asiguratorul respectiv il va inainta la FPVS.
Multumesc amandurora pentru sfaturi. Totusi inca nu-mi este foarte clar daca exista vreo sansa de reusita. Am gasit in cateva articole pe internet, specificat ca:

Fondul de Protectie a Victimelor Strazii nu acorda sprijin pentru masinile gasite avariate in parcare sau pentru accidentele provocate de biciclisti, carute sau alte autovehicule. Sunt excluse de la plata si autoturismele distruse de furtuna sau gropi

Apoi am mai gasit in Ordinul 1/2008 al CSA, la
CAPITOLUL II
Atributiile Fondului in calitate de organism de plata a despagubirilor

Art.3
(2) Daca autorul accidentului ramane neidentificat, Fondul acorda despagubiri numai pentru vatamari corporale sau decese. In cazul in care, in urma accidentului cu autor neidentificat, s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii unei persoane o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile, Fondul acorda despagubiri si pentru daunele materiale produse in accidentul respectiv.
...

Totusi nu inteleg un lucru. Aceste excluderi contrazic tocmai principiul care sta la baza asigurarii RCA. Adica asigurarea pentru daune materiale si morale in cazul oricarui accident indiferent ca autorul este cunoscut, necunoscut, are sau nu RCA. Tocmai de aceea din banii pe care ii platesc eu pe RCA, o parte sunt directionari catre acel fond tocmai ca sa fie acoperite si aceste situatii speciale( cand nu se poate sau nu ai de la cine recupera daune pentru paguba).

Legea ce spune mai concret?
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
grandanat, utilizator
Fondul pentru Protectia Victimelor Strazii.. exista victima DIN ACCIDENT cu autor necunoscut sau fara RCA?nu!FPVS nu e competent in speta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
avvalentina, utilizator
Bună ziua,

Pentru daunele materiale produse prin accidente de vehicule neidentificate, Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii garantează şi plăteşte despăgubiri numai dacă în accident, cel puţin o persoană a suferit vătămări care să necesite pentru vindecare mai mult de 60 de zile de îngrijiri medicale.

Franşiza ce rămâne în sarcina persoanei păgubite pentru daune materiale în aceste cazuri este de 500 Eur/echivalent lei. Adică, dacă dauna este în valoare de 501 Eur/echivalent lei, dumneavoastră veţi fi despăgubit cu 1 Eur/echivalent lei.

Prin accident provocat de un vehicul neidentificat, se înţelege acel accident în care vehiculul agresor a intrat în coliziune directă cu persoana accidentată sau cu bunul pe care l-a avariat, după care a părăsit locul accidentului.

Din păcate, dacă nu " îndepliniţi" condiţiile de mai sus, nu puteţi fi despăgubit de către fond.

Insurance Claims Advisers
Si eu mi-am gasit astazi masina cu bara fata sparta (vw passat 02') in fata blocului si niste pietre langa! Stergatoarele (originale) furate sau "imprumutate " cum se zice mai nou! zgariata peste tot de cei care trec f .f aproape , bara in spate atinsa (se cunoaste vopseaua sarita) masina a fost vopsita in totalitate acum 6 luni de zile !deci masina era impecabila fostul propietar participa cu ea la expozitii de tuning! masina a castigat cea mai buna vopsea ! Din pacate din cauza locului de munca nu am reusit sa imi fac CASCO !
Acum masina este plina de zgarieturi,atinsa peste tot si bara sparta !totul datorita oamenilor neatenti (indoleti nesimtiti) din Bucuresti!
Sa inteleg ca:
- dupa ce a costat atatia bani sa fie pusa la punct ! acum nu mai pot face nimic nu ??pot sa ma trezesc si cu ea incendiata si cu gandul ca nimeni nu plateste nimenic!si nu este de gasit niciodata!
referitor la politie stiu ca au un comportament ce lasa de dorit adica iti ia o declaratie si este uitata printr-un birou pe undeva ! si nu te ajuta cu nimic- doar ca au avut si ei ceva activitate pe ziua respectiva !
Deci in final ca o concluzie trebuie sa suport toate cheltuielile iar nu??

Alte discuții în legătură

Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)