avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari

Cum se hotareste adoptarea unui sistem de panalizari ?
Numai in adunarea generala sau si doar de comitet?
Nr minim de zile este 30 de la data scadenta care este de pana la 20 zile.
Daca scadenta poate fi 0?
Adica in 30 liste de la afisare sa bagi penalizari?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
unlocatar, utilizator
Da trebuie sisitem de penalizari si fond rulment.
Pt sistem de penalizari facem cum mi-a zis fotomodela.
Luam modelul serifului adriantot si il imbunatim cum a zis dansa cu rubrica ordinea de incasare a restantelor,program de calcul avem de la dansa.
Dar cum procedem cu fondul.
Valoarea sumei e clar.FIecare are de platit cit are maxim pe lista in ultimele 12 luni rotunzit in sus la primul milion cifra rotunda.
Apare insa o problema.plata fondului de rulment va fi in rate .ca sa acoperim suma neplatita de apartamentele unde sunt probleme pana acum distrubuia suma respectiva tuturor celolalti si in acelasi timp si ei apareau cu suma toata dar era platita de restul.
Acum daca punem fond de rulment o sa se consume ce se aduna imediat.
Asa ca tot nu se aduna nimic.
Recititi ultimile doua afirmatii cu multa atentie si o sa vedeti ca aceasta este esenta. Acceptati ca adevarate, logice si corecte aceste doua afirmatii.
Acum daca punem fond de rulment o sa se consume ce se aduna imediat.
Asa ca tot nu se aduna nimic.

Exact pentru asta se incaseaza fondul de rulment, ca sa se foloseasca zilnic.
Nu trebuie sa se adune, nu trebuie sa va propuneti sa adunati bani ci sa-i inacsati si sa faceti plati cu ei. Nici banca nu aduna banii ci ii ruleaza.
Da dar ma gandesc ca nu se aduna in sensul ca nu stiu cum o sa se opreasca adunarea lui.Daca ne-ati putea spune
Daca luna de luna lipsesc cam 6 mil/luna iarna intretinerile a 2 apt parasite abandonate luate prin banci.Caldura e lasata pornita noroc ca sunt repartitoare radio si putem sti cat ii revine.
Acum urmeaza sa dam in judecata.

Deci revin.
Sa zice ca unul are fond de rulment 100lei.(cu centrala termica proprie)
Altul are 600
Stabilim cite 20 lei pe luna si la cel care are 100ron ar trebui sa ne oprim dupa 5 luni.
Si apoi?Ca in mod clar nu vedem vedem vreun ban de la banca in 5 luni sau proprietar.
Aici nu inteleg.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
unlocatar, utilizator
Imi pare rau dar nu intele ce vreti sa spuneti, asa ca incerc sa explic.
Fixati pentru fiecare apartament un fond de rulment, conform legii, care sa acopere suma cea mai mare de plata pana acum (din lunile anterioare).
Deci pentru fiecare in parte si nu egal sau in functie de camere sau persoane, ci in functie de sumele, cotele lunare de pana acum.
Aceste sume afisati-le pe lista de plata intr-o coloana "Fond de rulment". Intreaga suma pentru fiecare.
Undeva afisati o nota cu steluta "Fondul de rulment poate fi achitat in rate egale lunare in urmatoarele 6 luni" , de exemplu. In fiecare luna incasat o parte din bani, nu neaparat exact cat ati prevazut ci cat o sa poata fiecare (mai mult sau mai putin decat ar fi rata lunara).
La incasare inregistrati banii in registrul de casa si in fiecare luna inregistrati acesti bani in registrul de evidenta a fondului de rulment.
In fiecare luna pe listele de plata afisati doar diferenta ce o mai are fiecare de plata la fondul stabilit initial.
Incasarile la fondul de rulment "se opresc" pentru fiecare in momentul cand se incaseaza intreaga suma stabilita.
Anual recalculati acest fond si afisati pe lista sumele pentru "Completare fond rulment" daca este cazul si unde este cazul.
Prin sistemul propriu de penalizari stabiliti ca se aplica penalizari si asupra fondului de rulment neachitat. Dar, pentru inceput, puteti sa amanati aplicarea penalizarilor dupa cele 6 luni stabilite pentru achitarea integrala a sumelor stabilite.
Conform Normelor de aplicare a legii 230/2007 Daca tertii impun penalitati asociatiei de proprietari pentru intarzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restantierii la cotele de intretinere, proportional cu cuantumul restantelor;
b) persoana imputernicita sa achite facturile, daca a intarziat plata facturilor la termen.
Daca un proprietar nu a beneficiat de gaze naurale, agent termic si nici apa calda menajera fiind debransat de la toate aceste utilitati de catre asociatie ca urmare a datoriilor, poate asociatia sa-i calculeze penalitati pentru cheltuielile neplatite dupa debransare?

Alte discuții în legătură

Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Penalizari stabilite de administrator. fyeratanye fyeratanye salut ,am si eu o problema cu interpretarea articolului 49 sin legea 230/2007 (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari ... (vezi toată discuția)
Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)