Prin Ordinul MMFPS nr.1083/07.03.2011 s-a aprobat procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de munca salariatilor angajatorilor pentru care ITM-urile pastrau si completau, respectiv certificau legalitatea inregistrarilor efectuate in carnetele de munca.
Cu toate ca vi s-a mai raspuns la intrebarea dvs ... aveti doua variante:
1. Declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.
2. Sesizarea ANAF-ului in legatura cu neplata contributiilor sociale, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
3. Rectificarea in carnetul de munca o face unitatea daca este de stat sau a avut aprobare pentru completarea si pastrarea acestora sau ITM-ul in celelalte situatii.
Am facut sesizarea ANAF-ului in legatura cu plata necorespunzatoare, si au raspuns ca pe ei nu-i privesc, ca nu tine de competenta lor. Poate nu am formulat eu corect cererea.. va multumesc, o sa depun o noua cerere
Buna ziua,
Am o problema mai deosebita si va rog sa ma ajutati s-o rezolv: am fost in concediul pentru cresterea copilului pana la data de 31.12.2010; la 01.01.2011 a revenit la serviciu. Cum se poate opera in cartea de munca acest lucru?
1. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai folosesc carnetele de munca (ca document)si deci nici nu se mai fac inregistrari in ele.
2. Perioada in care ati fost in CCC este inregistrata in evidentelede la Casa de Pensii si de la Casa de Asigurari de Sanatate prin declaratiile lunare trimise de Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale.
3. Carnetul de munca il veti primi incheiat la 31.12.2010 si il veti pastra acasa.
Carti de munca
catalina77
Buna ziua. Am si eu o nedumerire si as dori, daca se poate, sa ma lamureasca si pe mine cineva. Ca institutie publica, am avut obligatia ca pana la 30.11.2010 ... (vezi toată discuția)