avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se mai poate casatorii un italian daca e divortat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se mai poate casatorii un italian daca e divortat?

e in divort cu sotia cu care are 3 copii minori.poate sa se recasatoreasca?am inteles k italienii se pot casatorii doar o singura data.eu sunt romanca,am 25 ani,el e italian,are 33 ani.daca fac un copil ce drepturi va avea?va multumesc
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 21:35, 14 Martie 2011
La ei trebuie sa treaca 3ani de separare(separazione) si dupa aia divorteaza iar divortul se termina dupa cum sunt ei deacord,sotia la ei dupa divort are drepturi(daca sotul munceste trebuie sa ìi plateasca o suma de bani ptr. intretinere si mai ales daca are copii minori,trebuie sa ìsi intretina familia chiar daca sunt divortati) iar de casatorit se poate casatori de cite ori vrea,iar tu ca sa te casatoresti cu el ai nevoie de niste acte te poti informa mai bine la QUESTURA de unde locuiesti,in privinta copilului nu sunt probleme daca el il recunoaste este nevoie de el si de tine la COMUNE ..............iti urez mult succes!!!!!!!!!!!!!!!
dana 50 a scris:

La ei trebuie sa treaca 3ani de separare(separazione) si dupa aia divorteaza iar divortul se termina dupa cum sunt ei deacord,sotia la ei dupa divort are drepturi(daca sotul munceste trebuie sa ìi plateasca o suma de bani ptr. intretinere si mai ales daca are copii minori,trebuie sa ìsi intretina familia chiar daca sunt divortati) iar de casatorit se poate casatori de cite ori vrea,iar tu ca sa te casatoresti cu el ai nevoie de niste acte te poti informa mai bine la QUESTURA de unde locuiesti,in privinta copilului nu sunt probleme daca el il recunoaste este nevoie de el si de tine la COMUNE ..............iti urez mult succes!!!!!!!!!!!!!!!

Curat ghinion!!!
Curat ghinion ca ai cunoscut un italian in Italia!!!

Daca era roman din Romania, nu aveai nicio o treaba cu datoria lui fata de fosta sotie...nici macar fata de copii...Ba mai mult, se si alegea cu o suma frumusica in urma unui partaj , adica jumate din ce a adunat impreuna cu fosta sotie, pentru copii , evident...

In plus, platea la copii pensia alimentara doar cand aveau chef muschii lui...fara sa-l deranjeze cineva cu ceva...

Deci, convinge-l sa divorteze in Romania!

La vita e bella in Romania! :D

ADANNA a scris:

dana 50 a scris:

Curat ghinion!!!
Curat ghinion ca ai cunoscut un italian in Italia!!!

Daca era roman din Romania, nu aveai nicio o treaba cu datoria lui fata de fosta sotie...nici macar fata de copii...Ba mai mult, se si alegea cu o suma frumusica in urma unui partaj , adica jumate din ce a adunat impreuna cu fosta sotie, pentru copii , evident...

In plus, platea la copii pensia alimentara doar cand aveau chef muschii lui...fara sa-l deranjeze cineva cu ceva...

Deci, convinge-l sa divorteze in Romania!

La vita e bella in Romania! :D

Cum sa divorteze in Romania cand e italian si locuieste in Italia ?
De casatorit se pot casatorii numai in momentul in care sentinta de divort a ramas definitiva .

Normal k u poate divorta in romania.Si el si fosta sotie(o nebuna) sunt italieni.Dar nu sunt chiar asa drastice legile lor,cum le prezinta dana 50.Intr-adevar nebuna s-a ales cu o casa si o masina,ambele noi.Lui i-a ramas dupa 11 ani cu ea,doar un BMW.Dar poate sa-si ia din casa ce e pe numele lui si plus de asta,fosta lui sotie (moglie cum se zice in italiana,dar se citeste molie si stim noi romanii ce sunt moliile:))),e obligata sa-i dea 20.000 £ jumate din suma care a bagat-o el in casa pt a moderniza toate camerele.Cat despre pensie de intretinere pt sotie,nici vorba,iar pt copii,doar 300 £/luna,dar nici pe aia nu-i plateste pt k ea i-a luat 4.800£ din banca.Copiii sunt niste scumpi si ma inteleg bine cu ei.Dar sunt si multe alte chestii care nu-mi plac.Multumesc tuturor pt mesaje si pareri:vishenka:
Evident ca nu poate divorta in Romania....Altceva vroiam sa spun de fapt...:)

Ma gandeam ca, daca tot poate lua din casa ce e pe numele lui, de ce n-ar lua si copiii?

Exista custodie comuna in Italia, nu?

Alte discuții în legătură

Refuz inmormantare in romania a unei persoane incinerata in spania. ... paul_sonea paul_sonea Refuz inmormantare in Romania a unei persoane incinerata in Spania. Este legal? (vezi toată discuția)
Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Zile libere alte culte religioase vali121m vali121m Buna ziua, Reiau un subiect pe care in mod sigur s-a mai dezbatut insa am nevoie de un update, mai exact speta ar fi urmatoarea: - un angajat de o alta ... (vezi toată discuția)