avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se mai poate casatorii un italian daca e divortat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se mai poate casatorii un italian daca e divortat?

e in divort cu sotia cu care are 3 copii minori.poate sa se recasatoreasca?am inteles k italienii se pot casatorii doar o singura data.eu sunt romanca,am 25 ani,el e italian,are 33 ani.daca fac un copil ce drepturi va avea?va multumesc
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 21:35, 14 Martie 2011

Mi se pare ca exista niste contradictii mici de tot la mijloc...

Nu sunt copiii alteia....sunt copiii iubitului tau!!!...
Sa nu uiti niciodata ca, daca va veti casatori, intr-o anumita masura ,copiii lui vor fi si responsabilitatea ta...

Stiai ca are 3 copii cand l-ai cunoscut, nu?

.
Buna ziua, sunt avocat de origine romana cu drept de exercitare in Italia, sunt inscrisa in Baroul italian. DACA PRIETENUL DV ESTE DIVORTAT CU ADEVARAT, ATENTIE NU SEPARAT, atunci nu este o problema. In Italia intai se face o separare legala , timp de 3 ani, cu lamurirea custodiei copiilor rezultati din casatorie cu pensie alimentara etc, iar la trecerea celor 3 ani, se incepe procedura de divort care poate dura si 3-5 ani. Daca unul din ei se razgandeste la finalul separarii e ca si cum nu s-ar fi inceput nimic. Daca este divortat cu sentinta definitiva si irevocabila, atunci la ANAGRAFE se transcrie divortul si el va rezulta liber de a se recasatori. Se poate casatori civil, absolut valabil din punct de vedere legal, dar nu si religios deoarece biserica catolica nu accepta divortul si casatoria a doua. Dar repet din punct de vedere legal casatoria este perfect valabila, iar copiii au toate drepturile. Daca sunteti in situatie de conviventa cu el si aveti copii, ei vor avea aceleasi drepturi cu ceilalti rezultati din matrimonio, dar dv alte drepturi nu veti avea.
Am citit ce ati postat mai sus despre copii. In Italia, o mama nu este decazuta din drepturi decat in situatii exceptionale, gen drogata, prostituata dovedita, deci este exclus. Nu uitati in Italia copiii sunt extrem de protejati, daca tatalui nu-i ramane de o paine, pe judecator nu-l intereseaza, copiii si mama care ai ingrijeste TREBUIE sa aiba un trai decent. Daca nu plateste pensia alimentara se sesizeaza din oficiu Tribunalul pentru minori si se face plangere penala si crede-ma nu-l iarta nimeni. Deci, situatia a 3 copii minori nu trebuie tratata cu usurinta, pentru ca sigur statul italian nu o va face. Iar ca sa obtina custodia tatal, e mai greu decat poti sa crezi, pentru ca din principiu tatal nu are drepturi prea mari, iar noua lege cu custodia egala e doar un principiu de drept, nimic mai mult. Am cazuri de custodie de acest gen destule, sunt avvocato divorzista, deci stiu ce vorbesc.
=D>=D>=D>MULTUMESC ECLAIR.Este cel mai bun raspuns pe care l-am primit.Stiu ca el nu ar avea nici o sansa sa ia copii.Copii sunt ajutati de noi mai mult decat a hotarat judecatorul pt k asa cum am mai spus,sunt niste scumpi si nu au nici o vina.Multumesc inca o data pt raspuns
Ti-ai gandit la variante daca este casatorit canonic, prin biserica catolica, ca el poate sa cer nulitatea (cu tot ca are 3 copii: asta este biologic, de mai multe ori) si efectele sentinta canonica are si rezultate la registrul civil italian?. Nu este vorba de matrimonio ne consumat si privilegii petrine, sau pauline, este vorba de o doctrina mare si vasta cu o profunzime nemaivazuta despre ce seamna materia sacramentului matrimonii. Materia este un element necesar pentru a primi un sacrament (apa la botez, paine la slujba, ulei la untiunea bolnavilor, etc) ca in cazul matrimonii este vointa viitori sotii. Daca vointa, consantamantul, este viciat de orice forma stabilita in Codul canonice catolic este nul, si tribunal bisericesti poate sa il anulez. Va recomand acest articol: [ link extern ]
Daca va iubiti, incercati casatoria religiosa. Ca ceea ce Dzeu a unit, oameniilor nu are drept sa se despartasca. Cu tot Biserica ortodoxa-ortodoxa este impotriva divortul, sa stis. Cu tot ca nu este o practica si o teoria cunoscuta in profunzime.
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

Alte discuții în legătură

Refuz inmormantare in romania a unei persoane incinerata in spania. ... paul_sonea paul_sonea Refuz inmormantare in Romania a unei persoane incinerata in Spania. Este legal? (vezi toată discuția)
Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Zile libere alte culte religioase vali121m vali121m Buna ziua, Reiau un subiect pe care in mod sigur s-a mai dezbatut insa am nevoie de un update, mai exact speta ar fi urmatoarea: - un angajat de o alta ... (vezi toată discuția)