Am si eu o problema de drept civil. Am cumparat un teren intravilan intr-o zona din Romania. Fara a ma intreba, serviciul de electricitate a intrat abuziv pe terenul meu si a plantat un stalp de electricitate, crezand ca terenul este proprietate publica (chiar daca terenul era ingradit si se vedea clar ca cineva se ingrijea de teren). Nu mi s-a oferit nici o depagubire, iar serviciul de electricitate nici macar nu a stat de vorba cu mine.
Pentru ca acţiunea să nu vă fie respinsă pe excepţia prematurităţii, trebuie să urmaţi procedura concilierii directe de care am vorbit în mesajul de mai sus, deoarece ştiam că tot în instanţă veţi ajunge.;)
Prima data trebuie notificati pentru ca altfel, daca la prima zi de infatisare va recunosc pretentiile, veti suporta cheltuieli de judecata.
Puteti cere daune morale, dar sunt sanse foarte reduse sa le si obtineti. Stresul vi-l creati singur, e o stare subiectiva a fiecaruia. In cadrul procesului civil puteti solicita fie sa-si mute stalpul de pe terenul dumneavoastra, fie sa cereti despagubiri, insa trebuie dovedit prejudiciul material.
Sa fim totusi seriosi, Todinca.:)
Stresul este cauzat de actiunea care mie imi pare ilicita.Si nu omul a savarsit fapta respectiva. ;)
Omul s-a trezit cu aceasta problema si nu este vina lui.
Sa fim seriosi, Lascoschi! se pot cere daune morale pe motiv de stres, insa as vrea sa vad si eu judecatorul care admite o asemenea actiune...
Raman la parerea mea ca activitatea de a "te stresa" este una subiectiva. Nu degeaba se spune "ma stresez" (eu pe mine). Sunt persoane langa care poate sa dea bomba si, totusi, sa ramana calme, in timp ce altele "se streseaza" din orice...
Opiniez ca daca cineva iti incalca proprietatea si imi amplaseaza un lucru imobil pe proprietatea ta, trebuie sa te anunte in prealabil si sa-ti ofere o justa despagubire. Stresul este cauzat nu numai de faptul ca, in loc sa iti petreci timpul de dupa servici linistit, trebuie sa te plimbi de la cartea funciara, la Renel, la avocat, in conditiile in care birocratia este in floare in Romania.
As vrea sa stiu daca d-na Todinca era in situatia mea, statea linistita sau se stresa sa isi rezolve problema?