avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INCALCARE DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INCALCARE DE PROPRIETATE

Buna seara tuturor,

Am si eu o problema de drept civil. Am cumparat un teren intravilan intr-o zona din Romania. Fara a ma intreba, serviciul de electricitate a intrat abuziv pe terenul meu si a plantat un stalp de electricitate, crezand ca terenul este proprietate publica (chiar daca terenul era ingradit si se vedea clar ca cineva se ingrijea de teren). Nu mi s-a oferit nici o depagubire, iar serviciul de electricitate nici macar nu a stat de vorba cu mine.

Ce pot sa fac si ce pot cere ca daune?

Va multumesc pentru raspunsuri!

L.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:07, 7 Iunie 2008
Intamplator, am avut aceeasi problema cu 2 luni in urma, cand am constatat ca cineva a sapat o groapa pe terenul proprietatea mea in vederea amplasarii stalpului de curent. Acel stalp se instaleaza la solicitarea cuiva si se plateste.
Noroc ca am vazut din timp. I-am cerut celui care a ordonat instalarea stalpului sa mute groapa si stalpul mai incolo. Insa nu pot spune ca m-am stresat prea mult. Normal ca m-a deranjat, dar, din fericire, am reusit sa rezolv pe cale amiabila situatia.
Stimata d-na Todinca,

Din pacate dumneavoastra vorbiti din perspectiva unui avocat, care cunoaste legea si care are o anumita varsta (judecand dupa poza afisata) - multi ani inainte va doresc. La varsta de 60 de ani, cu tromboflebita si fara tangenta cu legea pe tot parcursul vietii mele, nu imi este usor.

Din pacate, nu am putut vedea cand s-a plantat stalpul fiindca nu am construit inca o casa pe acel teren. Cei care au plantat stalpul nu numai ca au intrat abuziv, dar nici macar nu au verificat sa vada daca terenul este proprietatea cuiva sau este public (mentionez ca terenul este imprejmuit cu gard de cand l-am cumparat).

Oricum, va multumesc pentru raspunsuri si las justitia sa isi urmeze calea ei dreapta, sper.

Respecte,

L.

p.s. Am observat ca in raspunsul anterior am facut ceva greseli gramaticale........ma scuzati, darnu au fost intentionate.
Si dumneavoastra va doresc multa sanatate! Si felicitari pentru faptul ca folositi internetul in mod util. :)

Nici noi nu am construit casa pe acel teren, am aflat intamplator, mergand pe acolo, ca cineva a sapat o groapa pe terenul proprietatea noastra, fara acordul nostru. Am incercat sa rezolv problema ca intre vecini, pentru ca cine avea nevoie de stalp de curent, daca nu un vecin? cei de la Renel nu pun stalpi de capul lor pe terenurile oamenilor...

Insa, daca terenul are stalp de curent tras aproape are si o valoare mai mare. In cazul in care doriti sa vindeti, sau sa va construiti casa pe teren, este mai bine cu sursa de curent aproape. Toata lumea de aici va sugereaza sa incercati sa rezolvati problema mai intai pe cale amiabila, inainte sa ajungeti la proces.
Mult succes!
avTodincaVeronica a scris:

Sa fim seriosi, Lascoschi! se pot cere daune morale pe motiv de stres, insa as vrea sa vad si eu judecatorul care admite o asemenea actiune...

Raman la parerea mea ca activitatea de a "te stresa" este una subiectiva. Nu degeaba se spune "ma stresez" (eu pe mine). Sunt persoane langa care poate sa dea bomba si, totusi, sa ramana calme, in timp ce altele "se streseaza" din orice...

Problema este ca daca cineva iti incalca proprietatea stresul se prezuma.La americani baietii scot pusca.
Vezi si cazul Romanita.

Se poate ca instantele sa dea daune insa ele descurajeaza orice incercare in aceasta privinta.Oamenii nu platesc avocati pt asa ceva si practica este plina de carente in privinta daunelor.
Problema este ca nu acorda daune morale substantiale si din acest motiv se incurajeaza incalcarea proprietatii.
Pe baza unei actiuni bine motivate si probate se pot obtine daune morale.Inclusiv aspecte din CEDO;)

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea alexandraz alexandraz Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de ... (vezi toată discuția)
Cablu electric pe teren Numaratoare Numaratoare Buna si multumesc anticipat de raspuns.Am un teren de 600 m pe care doresc sa contruiesc P + 1 dar pe o diagonala trece un cablu electric de la stilpi de ... (vezi toată discuția)
Stalpi curent pe teren privat leorot leorot Buna seara, Detin un teren la tara si pe un sfert din el, la strada, se afla 3 stalpi de inalta tensiune si 2 transformatoare. integral pe terenul meu. sunt ... (vezi toată discuția)