Cu totii intelegem ca vreti sa va aperati fratele, personal si eu as fi facut acelasi lucru, dar nu m-as fi riscat sa iau un astfel de dosar imediat dupa bancile facultatii pt motivul ca este vorba despre o ruda si daca ceva ar merge rau in proces m-as face vinovata pt tot.
Ceea ce va recomand si eu este sa lucrati impreuna cu un avocat si sa ii faceti o aparare cat mai buna fratelui dumnoavoastra. Cea mai mare greseala a fost ca fratele dumneavoastra nu si-a scos un certificat medico-legal si nu a facut o plangere.
Incercati, de asemenea, sa dati o atentie pretentiilor victimei si sa vedeti care sunt acestea, daca merita impacarea si nu este vorba despre o suma mult prea exagerata. Impacarea ar fi o varianta mai buna din perspectiva faptului ca fratele dumneavoastra risca o pedeapsa cu suspendarea executarii (nu prea am intalnit astfel de cazuri in care sa se dea cu executare), iar daunele pot fi si ele destul de ridicate.
era la scoala in vremea aia , inainte a fost el batut si abia apoi a ripostat,se afla sub intretinerea parintilor mei desi este major,deci nu are venituri proprii,victima este din alta localitate,pumnul l-a primit la scara blocului
Acestea nu constituie circumstante atenuante, asadar, daca alegeti sa mergeti in continuare in instanta, puneti accentul pe circumstanta provocarii deoarece o legitima aparare ar fi mult prea greu de demonstrat avand in vedere speta de fata si nu ignorati nici recunoasterea faptei. Pragatiti-va bine apararea deoarece nu va puteti baza pe faptul ca victima nu are cu ce proba acuzarea.