avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art.181,alin.1C.pen , vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art.181,alin.1C.pen , vatamare corporala

Eu licentiata in drept si cu dorinta de a reusi admiterea la inm....iar fratele meu cu probleme cu legea #-o.Pe la discoteca , in urma cu circa 2 ani a avut o altercatie cu un alt baiat.Respectivul impreuna cu alti baieti l-au agresat pe fratele meu , iar acesta i-a dat un pumn unuia provocandu-i o leziune (ruperea maxilarului din cate am inteles)a carei vindecare a necesitat trecerea a 55 zile (cf certificatului medico-legal).Victima a depus plangere la politie...s-au facut cercetari.,s-a dispus trimiterea in judecata.ma rog..ideea este ca in momentul de fata cauza se judeca in fond.
Ce vreau sa consult cu voi este faptul ca am inteles ca fiind ruda cu mine si eu licentiata in drept , detin informatia ca il pot reprezenta (ca si aparator neavocat),evident in urma unei procuri.
Credeti ca am vreo sansa?Adaug ca victima nu are nici macar un martor...In sarcina fratelui meu se pot retine diverse circumstante atenuante (era la scoala in vremea aia , inainte a fost el batut si abia apoi a ripostat,se afla sub intretinerea parintilor mei desi este major,deci nu are venituri proprii,victima este din alta localitate,pumnul l-a primit la scara blocului fratelui meu...asta dupa ce ei il batusera pe el ca circa 2 km distanta ...unde se afla discoteca,,,deci l-a urmarit sau cam asa ceva etc).N-am vrea sa mergem pe impacare , dar nici pe recunoasterea faptei dat fiind faptul ca victima nu are cum proba acuzatia ...Voi ce credeti?
Poate ca adopt o atitudine gresita ca viitor magistrat(sper),insa avand in vedere faptul ca si ei l-au batut inainte..mi se pare ca pumnul a ,,echilibrat'' situatia,ca sa ma exprim asa.
Ce-as putea sa invoc in apararea lui?Ajutati-ma cu o parere va rog.:stunned:
Cel mai recent răspuns: elvwiyra , utilizator 21:59, 21 Martie 2011
in privinta avocatului "cunoscut" va contrazic din experienta proprie insa sunt de acord 1000% in privinta faptului ca este necesar sa fie f bine pregatit.
Am inteles pozitia dvs si multumesc pt sfaturi.Probabil ca pana la urma se va ajunge tot la impacare(este ce convine ambelor parti),insa probabil ca va mai dura ceva timp dat fiind faptul ca repet,victima nu are cum proba ca a ,,luat un pumn'' in vreme ce fratele meu poate demonstra cu mai multi martori ca a fost agresat de victima.Poate ca si greseala noastra a fost ca nu am inaintat si noi o plangere ...Vom vedea .O zi placuta
Cu totii intelegem ca vreti sa va aperati fratele, personal si eu as fi facut acelasi lucru, dar nu m-as fi riscat sa iau un astfel de dosar imediat dupa bancile facultatii pt motivul ca este vorba despre o ruda si daca ceva ar merge rau in proces m-as face vinovata pt tot.
Ceea ce va recomand si eu este sa lucrati impreuna cu un avocat si sa ii faceti o aparare cat mai buna fratelui dumnoavoastra. Cea mai mare greseala a fost ca fratele dumneavoastra nu si-a scos un certificat medico-legal si nu a facut o plangere.
Incercati, de asemenea, sa dati o atentie pretentiilor victimei si sa vedeti care sunt acestea, daca merita impacarea si nu este vorba despre o suma mult prea exagerata. Impacarea ar fi o varianta mai buna din perspectiva faptului ca fratele dumneavoastra risca o pedeapsa cu suspendarea executarii (nu prea am intalnit astfel de cazuri in care sa se dea cu executare), iar daunele pot fi si ele destul de ridicate.

era la scoala in vremea aia , inainte a fost el batut si abia apoi a ripostat,se afla sub intretinerea parintilor mei desi este major,deci nu are venituri proprii,victima este din alta localitate,pumnul l-a primit la scara blocului

Acestea nu constituie circumstante atenuante, asadar, daca alegeti sa mergeti in continuare in instanta, puneti accentul pe circumstanta provocarii deoarece o legitima aparare ar fi mult prea greu de demonstrat avand in vedere speta de fata si nu ignorati nici recunoasterea faptei. Pragatiti-va bine apararea deoarece nu va puteti baza pe faptul ca victima nu are cu ce proba acuzarea.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
ContSters178374, utilizator
Opriti-va oameni buni:ohyes:! I-a rupt maxilarul! Sa lase mandria la o parte si sa se impace. Costa si mai putin !! Nu se stie ce solutie va da judecatorul....
Bun.
In primul rand chiar daca ar dori n-ar putea inlocui avocatul.
De ce?
Pai avand in vedere faptul ca avem maximum pedepsei de 5 ani daca nu are avocat i se da in mod obligatoriu unul din oficiu (sub sanctiunea nulitatii absolute)
Asta am lamurit-o.
In al doilea rand daca a fost trimis in judecata inseamna ca parchetul a considerat ca sunt probe suficiente in ceea ce priveste sustinerea cauzei.
Si in ultimul rand poate imi explica cineva (eu cred ca am lipsit la cursuri sau imi lipsesc pagini din dreptul penal) cum ar putea inlocui sora inculpatului, licentiata in drept, avocatul sau inculpatul?????

Alte discuții în legătură

Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)
"imi pare rau" circumstanta atenuata, truc avocational?! xuser xuser Vreau sa pun in dusctie o problema des intalnita: De cele mai multe ori dupa ce un infractor este tras la raspunderea penala (si bineinteles dupa ce i se ... (vezi toată discuția)
Zile de spitalizare manson69 manson69 In urma cu un an am fost implicat intro bataie impreuna cu 3 prieteni.. Dupa incidident am fost retinuti de politie declaratii etc etc.in urma carora am fost ... (vezi toată discuția)