Eu licentiata in drept si cu dorinta de a reusi admiterea la inm....iar fratele meu cu probleme cu legea #-o.Pe la discoteca , in urma cu circa 2 ani a avut o altercatie cu un alt baiat.Respectivul impreuna cu alti baieti l-au agresat pe fratele meu , iar acesta i-a dat un pumn unuia provocandu-i o leziune (ruperea maxilarului din cate am inteles)a carei vindecare a necesitat trecerea a 55 zile (cf certificatului medico-legal).Victima a depus plangere la politie...s-au facut cercetari.,s-a dispus trimiterea in judecata.ma rog..ideea este ca in momentul de fata cauza se judeca in fond.
Ce vreau sa consult cu voi este faptul ca am inteles ca fiind ruda cu mine si eu licentiata in drept , detin informatia ca il pot reprezenta (ca si aparator neavocat),evident in urma unei procuri.
Credeti ca am vreo sansa?Adaug ca victima nu are nici macar un martor...In sarcina fratelui meu se pot retine diverse circumstante atenuante (era la scoala in vremea aia , inainte a fost el batut si abia apoi a ripostat,se afla sub intretinerea parintilor mei desi este major,deci nu are venituri proprii,victima este din alta localitate,pumnul l-a primit la scara blocului fratelui meu...asta dupa ce ei il batusera pe el ca circa 2 km distanta ...unde se afla discoteca,,,deci l-a urmarit sau cam asa ceva etc).N-am vrea sa mergem pe impacare , dar nici pe recunoasterea faptei dat fiind faptul ca victima nu are cum proba acuzatia ...Voi ce credeti?
Poate ca adopt o atitudine gresita ca viitor magistrat(sper),insa avand in vedere faptul ca si ei l-au batut inainte..mi se pare ca pumnul a ,,echilibrat'' situatia,ca sa ma exprim asa.
Ce-as putea sa invoc in apararea lui?Ajutati-ma cu o parere va rog.:stunned:
Dle ,,avocat''...,,Mandatarul neavocat poate reprezenta o parte dacă are procură scrisă sub semnătură legalizată sau dacă acest drept i-a fost dat de parte în faţa instanţei, în cursul şedinţei de judecată. De asemenea, în cererea de chemare în judecată să se arate că cel care o introduce are calitatea de reprezentant.
Procura trebuie să prevadă expres că se referă la reprezentatea în faţa instanţei.
Mandatarul cu procură generală poate să reprezinte în instanţă numai dacă acest lucru e prevăzut expres în procură. În acest caz, mandatul se consideră dat pentru toate actele judecăţii. Totuşi, pentru actele procesuale de dispoziţie (de ex., renunţarea la judecată, tranzacţie), este nevoie de o procură specială.
Cu toate acestea, mandatarul care nu este avocat nu va putea pune concluzii decât prin avocat. Excepţie fac licenţiaţii în drept care îşi reprezintă, în faţa judecăţii, rudele sau mandatarul care reprezintă pe soţ sau o rudă până la gradul IV.''Clar ati lipsit de la cursuri..iar articolul cu pricina este stipulat in Codul de procedura civila...nu are a face cu ,,paginile dvs lipsa din dreptul penal''.
Nu stiu in ce masura anumiti utilizatori ai acestui site sunt avocati sau nu , asa cum se ,,autointituleaza''...ma rog..eu am cerut un sfat ..l'am primit ,..insa dupa parerea mea un avocat ar trebui sa fie mult prea ocupat ca sa aiba timp sa acceseze acest tip de forum...asa ca ,,titulatura asta de avocat'' e relativa din punctul meu de vedere ...
Inca un lucru...vinerea trecuta s-au impacat...deci nu mai avem proces penal..nici raspundere penala...nimic...si cu asta am incheiat activitatea mea relationata cu speta,pe care eu insami am pus-o in discutie.
Multumesc frumos celor care m-au sfatuit intr-o maniera corecta!!!
Zile de spitalizare
manson69
In urma cu un an am fost implicat intro bataie impreuna cu 3 prieteni.. Dupa incidident am fost retinuti de politie declaratii etc etc.in urma carora am fost ... (vezi toată discuția)