avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor / sotul nu este de acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor / sotul nu este de acord

Va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea problema:

Sunt casatorita de 8 ani si am o fetita tot de 8 ani.

De ceva timp incoace au inceput problemele adevarate in casnicie. Violenta verbala deosebita, chiar de fata cu copilul, lipsa de interes fata de nevoile familiei, nu vrea sa lucreze...

In luna ianuarie m-am mutat la mama mea, impreuna cu fetita, dupa ce ajunsese sa ma ameninte cu cutitul. Atunci am facut plangere la politie, care a venit si l-a amendat.

Acum o saptamana am inaintat actiunea de divort, cu cerere de incredintare a fetitei catre mine. A aflat de acest lucru si a devenit foarte violent. A venit la noi acasa si m-a amenintat cu moartea, m-a amenintat ca imi ia copilul si mi-a spus ca ma pandeste pericolul la orice pas (sa fiu atenta pe unde merg, cine ma urmareste etc.)

Am anuntat politia, dar ei ridica din umeri pana la pronuntarea hotararii de divort.
Primul termen e abia in noiembrie 2011.

Va rog sa ma sfatuiti ce pot face pana atunci? Carei institutii ma pot adresa pentru a incerca sa ma apar de amenintarile sotului si de posibilele puneri in practica ale acestora?

Ce riscuri am sa i se incredinteze custodia lui, in conditiile in care el nu lucreaza de foarte mult timp? Mentionez ca eu lucrez ca bona, dar fara carte de munca (in perioada in care lipsesc de acasa de fetita are grija mama mea). Mentionez de asemenea ca sotul are si tulburari de personalitate, avand si cateva vizite la Spitalul 9 (chiar in ultimele luni).

In ce masura ma poate ajuta cineva?

Va multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 19:31, 20 Martie 2011
Si eu sunt de parere ca in astfel de situatie e bine sa depuneti o plangere si la Protectia copilului, pentru ca amenintarile pe care copilul le aude la telefon il pot afecta destul de mult pe acesta. Oricum, cunoasterea acestei situatii de catre cei de la Protectia copilului va este de folos in proces, la incredintarea minorului ! Strangeti probe in legatura cu starea psihica a sotului (acte medicale, internari, retete) si este bine sa va asigurati niste martori in legatura cu amenintarile de care vorbeati...
Va multumesc pentru raspunsuri si incurajari,sper sa se termine cat mai repede
decat sa va puneti pe drumuri....va sfatuiesc sa pelati la o firma de paza si protectie...preturile sunt rezonabile si va protejeaza mult mai bine decat politia
"pusul pe drumuri" inseamna abordarea legala a problemei. sa nu vorbim din filme. o societate de paza nu are calitatea de a se subroga politiei si drepturilor sale. deci anuntarea autoritatii tutelare, a politiei ori de cate ori este cazul, preschimbarea termenlui de divort cu cerere, strangerea de dovezi si mai ales angajarea unui avocat , ei bine toate astea vor duce la rezolvarea problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu scandal, domiciliu + incredintare minor alexandra_b alexandra_b Buna ziua, vreau sa intentez divort, am un copil de un an, sotul ma ameninta ca daca parasesc domiciliul comun impreuna cu copilul imi va face rau mie si ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie mirel1987 mirel1987 Buna Ziua! Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita. Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori. de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez, sotul ma ameninta Cosmina09 Cosmina09 Buna ziua, vreau sa divortez, am o fetita de 9 ani iar sotul ma ameninta si imi este frica, am nevoie de ajutor si nu stiu la cine sa apelez si cum se ... (vezi toată discuția)