buna ziua, imi permiteti sa intervin cu o informatie despre avantajul mediatorului , daca se recomanda de instanta medierea si este trimis reclamantul la mediator, este numai in favoarea mediatorului care pur si simplu i se face o promovare pe gratis. Informarea nici nu trebuie sa intre in discutie, odata ce iti trece pragul clientul tu trebuie sa depui toate diligentele incat sa il convingi sa nu mai apeleze la instanta ci la mediator un punct forte de convingere ar fi acela ca rezolvarea conflictului este mai rapida, taxa de timbru nu se mai plateste care este fabuloasa mai ales la tranzactii, succesiuni, iesire din indiviziune. Chiar daca clientul a formulat o actiune in instanta daca intervine mediatorul acesta isi primeste inapoi taxa de timbru. Astfel vei putea solicita tu o taxa pentru acordul de mediere, evident mai mica decat a instantei si a notarului.
Este o profesie de viitor, succes tuturor care au imbratisat aceasta profesie .Pentru mediatorii care au mai multa experienta ii asteptam cu mai multe informatii.
Luati conflictul personal, iar in mediere noi am invatat sa depersonalizam! Increderea in dvs. nu este elementul esential in discutia noastra. Pot sa va confirm ca am acceptat la cursul de dobandire a calitatii de mediator si absolventi de studii superioare, care aveau in mod cert abilitati de comunicare, si nu pentru ca au platit contravloarea cursului. L-au urmat in mod voluntar, constienti ab initio ca autorizarea ca mediator presupune exercitarea oricarei alte profesii, cel putin 3 ani! Veti observa probabil ca nici standardul de formare a mediatorului, aprobat prin H.C.M. nr.12/2007 publicat in M.O. nr.713/22 oct.2007 nu prevede o asemenea extindere a aplicarii art.7 si cursantilor!
Daca dvs. ati acceptat la curs absolventi nu inseamna ca aceasta este regula, din pacate. Pana la urma un formator accepta pe cine vrea la cursurile lui.
Pe de alta parte aici nu mediem, ci discutam si nimeni nu poate impune celuilalt sa ii impartaseasca opinia. Dar nici nu ne poate ori cineva sa ne exprimam punctul de vedere.
Si eu si dvs. si altii, ne exprimam opiniile si punctele de vedere, acolo unde nu exista un text de lege care sa prevada expres ca situatia este alba sau neagra.
Culmea este ca discutam in contradictoriu intre noi, dar nu ma mai mira, nici nu ma mai deranjeaza nimic.
Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa o facem! Per a contrario, ceea ce nu este interzis expres, este permis! Eu va inteleg punctul de vedere si fara a-l combate in contradictoriu, asa cum ati afirmat, mi-am exprimat si eu pozitia mea! Daca opiniile noastre nu sunt convergente, nu e niciun bai, doar dialogul naste progres! Ideea este ca avem nevoie de mediatori si avem nevoie de mediere! Trebuie sa schimbam mentalitatea romanului care vede in instanta singura posibilitate de a-si rezolva conflictele! Asa ca atunci cand toata lumea (judecatori, avocati, justitiabili) vor intelege ca rezolvarea amiabila a disputelor este calea cea mai ieftina, rapida, usoara, discreta, sigura si un castig real de timp, bani, incredere, relatii vom putea spune ca in Romania s-a mai facut un pas in directia raspunderii si responsabilitatii sociale!
Cum devii mediator?
TurcuOvi
Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)