avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... despre avantajul mediatorilor
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

despre avantajul mediatorilor

buna ziua, imi permiteti sa intervin cu o informatie despre avantajul mediatorului , daca se recomanda de instanta medierea si este trimis reclamantul la mediator, este numai in favoarea mediatorului care pur si simplu i se face o promovare pe gratis. Informarea nici nu trebuie sa intre in discutie, odata ce iti trece pragul clientul tu trebuie sa depui toate diligentele incat sa il convingi sa nu mai apeleze la instanta ci la mediator un punct forte de convingere ar fi acela ca rezolvarea conflictului este mai rapida, taxa de timbru nu se mai plateste care este fabuloasa mai ales la tranzactii, succesiuni, iesire din indiviziune. Chiar daca clientul a formulat o actiune in instanta daca intervine mediatorul acesta isi primeste inapoi taxa de timbru. Astfel vei putea solicita tu o taxa pentru acordul de mediere, evident mai mica decat a instantei si a notarului.
Este o profesie de viitor, succes tuturor care au imbratisat aceasta profesie .Pentru mediatorii care au mai multa experienta ii asteptam cu mai multe informatii.
Cel mai recent răspuns: Robert-Ionut CHIRIAC , Mediator 14:25, 19 Aprilie 2011
Puteti interpreta o lege cum doriti dvs. dar de inscris la curs nu veti putea niciodata fara vechimea de 3 ani.
Nu mai este loc de discutii pe aceasta tema.
Am sa cer un raspuns oficial si am sa-l postez aici.
Oare ce inseamna "un raspuns oficial"? Sunt mediator din 2008 si am trecut prin toate fazele necesare. Chiar credeti ca va spun povesti, sau am vreun interes sa nu va spun realitatea?
Oricum, pe acest site sunt multi mediatori inregistrati care ma puteau contrazice, daca era cazul. Insa...nu este.
Mediaerea nu este inca bine perceputa de cei care nu o practica, dar nici legea-constat, nu este bine inteleasa.
Cerinta celor minim 3 ani vechime este stabilita pentru ca persoana care urmeaza cursul sa aiba o mica experienta in a lucra cu oamenii, in a intelege realitatea, viata, in a-si dezvolta abilitati de comunicare , toate dobandindu-se prin practica, nu de pe bancile facultatii.
Fiecare profesie presupune ceva de genul acesta: un avocat face stagiatura de 2 ani, medicul-rezidentiatul si exemplele ar putea continua. Ca ei au acest stagiu de practica dupa ce au dobandit calitatea respectiva este alta problema.
In cazul meditorilor, insa, lucrurile stau asa cum am afirmat mai sus.
Astept insa, cu nerabdare, sa citesc "raspunsul oficial" pe care il veti primi.
Sunt convinsa ca veti intelege mesajul unei scoli mari de mediere, care suna cam asa:
Cursul se adreseaza

√ Persoanelor care doresc autorizarea ca mediator

√ Persoanelor care doresc dobandirea cunostintelor si abilitatilor de mediator pentru:

•dezvoltarea propriei cariere sau/si utilizarea competentelor de mediator in cadrul activitatii curente
•dezvoltare personala. Pentru acesta categorie de persoane examenul de absolvire a cursului de formare este optional.
PERSOANELE CARE VOR DORI AUTORIZAREA CA MEDIATOR, TREBUIE SA INDEPLINEASCA CONDITIILE ART 7 SI 8 ALE Legii nr. 192/2006 - click aici

Pentru informatii despre mediere - click aici

Pentru informatii despre profesia de mediator - click aici

Si in plus, va veni si raspunsul, chiar daca va fi in defavoarea celor afirmate de mine pana acum, am curajul si taria sa afirm ca am gresit!
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
Chiar astept cu nerabdare, nu de alta, dar si eu am facut cursul cu "o mare scoala de mediatori" si legea este una singura, din fericire.

Nu contest insa situatia ca, din dorinta de a avea mai multi cursanti, unele " mari scoli" sa treca peste acest aspect "marunt" al necesitatii unei minime vechimi in munca.

Imi mentin punctul de vedere, care exprima cerinta legii, oricare ar fi raspunsul pe care il veti primi.

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe? elizaplesa elizaplesa As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)