avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... despre avantajul mediatorilor
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

despre avantajul mediatorilor

buna ziua, imi permiteti sa intervin cu o informatie despre avantajul mediatorului , daca se recomanda de instanta medierea si este trimis reclamantul la mediator, este numai in favoarea mediatorului care pur si simplu i se face o promovare pe gratis. Informarea nici nu trebuie sa intre in discutie, odata ce iti trece pragul clientul tu trebuie sa depui toate diligentele incat sa il convingi sa nu mai apeleze la instanta ci la mediator un punct forte de convingere ar fi acela ca rezolvarea conflictului este mai rapida, taxa de timbru nu se mai plateste care este fabuloasa mai ales la tranzactii, succesiuni, iesire din indiviziune. Chiar daca clientul a formulat o actiune in instanta daca intervine mediatorul acesta isi primeste inapoi taxa de timbru. Astfel vei putea solicita tu o taxa pentru acordul de mediere, evident mai mica decat a instantei si a notarului.
Este o profesie de viitor, succes tuturor care au imbratisat aceasta profesie .Pentru mediatorii care au mai multa experienta ii asteptam cu mai multe informatii.
Cel mai recent răspuns: Robert-Ionut CHIRIAC , Mediator 14:25, 19 Aprilie 2011
Da, cred ca este un aspect asupra caruia nu am insistat, la capitolul AVANTAJE.
Daca exista un proces pe rol si partile solutioneaza conflictul prin mediere, in orice faza a procesului, taxa de timbu se restituie.
Daca ati fi solutionat tot, prin Acordul de mediere, vi se restituia taxa de timbru.
Legea nr. 192/2006 nu prevede restituirea partiala a taxei de timbru, desi conflictul se poate solutiona si partial prin mediere.
Art. 63 din legea mai sus amintita prevede: (1)In cazul in care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, o hotarare potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru investirea acesteia..
Daca situatia ar fi fost solutionata in intregime, puteati solicita taxa de timbru.
In mod normal nu, pentru ca pentru restul, adica imobilul nepartajat, va intoarceti inapoi in instanta. Eu asa am inteles.
Dupa parerea mea, conditiile pentru inscriere la curs nu sunt 3 ani vechime, facultate si restul, conditiile acestea trebuiesc indeplinite pentru dobandirea calitatii de mediator. Poate sunt student, fac cursul, iau examenul si stau cu diploma in buzunar pana indeplinesc conditiile necesare pentru autorizare si restul. Interzice legea?
ma scuzati ca va contrazic dar ptr inscrierea la curs de mediator chiar este necesara vechimea de 3 ani pentru faptul ca la cursul de mediere se explica in termeni juridici spete intalnite in practica, etc. de aceea dupa absolvire se si autorizeaza persoana. Ex.practici avocatura si dupa aceea sustii examenul de intrare in barou? asta nu e doar parerea mea.
Din moment ce nu este obligatorie facultatea de drept ca fiind una din conditiile de autorizare ci numai absolvent al unei facultati, ce importanta au termenii juridici de la curs, care fie vorba intre noi nici nu sunt folositi, tocmai pentru ca la curs sunt si istorici si ingineri si economisti....
Legea este destul de explicita in acest sens, iar pentru a-mi dovedi cele spuse de d-voastra am rugamintea sa aveti amabilitatea si sa-mi aratati si mie unde scrie asa ceva?
Am invatat in principiu sa ma bazez pe textul de lege si nu pe pareri...
Spuneti ca, de aceea dupa absolvire se si autorizeaza persoana. Am colegi care nu vor inca sa se autorizeze, intrucat nu-i obliga legea sa faca asa ceva! A fost dorinta lor sa faca un curs de formare mediator! Vor vedea daca se vor autoriza sau nu. Astept cu interes textul de lege cu cine poate participa la cursurile de formare mediatori.

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe? elizaplesa elizaplesa As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)