avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... despre avantajul mediatorilor
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

despre avantajul mediatorilor

buna ziua, imi permiteti sa intervin cu o informatie despre avantajul mediatorului , daca se recomanda de instanta medierea si este trimis reclamantul la mediator, este numai in favoarea mediatorului care pur si simplu i se face o promovare pe gratis. Informarea nici nu trebuie sa intre in discutie, odata ce iti trece pragul clientul tu trebuie sa depui toate diligentele incat sa il convingi sa nu mai apeleze la instanta ci la mediator un punct forte de convingere ar fi acela ca rezolvarea conflictului este mai rapida, taxa de timbru nu se mai plateste care este fabuloasa mai ales la tranzactii, succesiuni, iesire din indiviziune. Chiar daca clientul a formulat o actiune in instanta daca intervine mediatorul acesta isi primeste inapoi taxa de timbru. Astfel vei putea solicita tu o taxa pentru acordul de mediere, evident mai mica decat a instantei si a notarului.
Este o profesie de viitor, succes tuturor care au imbratisat aceasta profesie .Pentru mediatorii care au mai multa experienta ii asteptam cu mai multe informatii.
Cel mai recent răspuns: Robert-Ionut CHIRIAC , Mediator 14:25, 19 Aprilie 2011
Daca aveti 3 ani vechime si dispuneti acum de suma necesara achitarii cursului DA
Nu stiu din ce localitate sunteti, dar pot face acest anunt, oricum: in perioada 18-30 aprilie se va organiza in Ploiesti un asemenea curs. De asemenea, puteti vedea pe oricare din site-urile de mediere perioadele in care diversele asociatii organizeaza cursuri de mediere.
Este o perioada buna de a intra in domeniu, fie si fara a va autoriza imediat dupa sustinerea examenului de absolvire. Justitiabilii au inceput sa "auda" de mediere.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters193035, utilizator
Ce inseamna 3 ani vechime? Sa fi lucrat minim 3 ani dupa terminarea studiilor superioare?
Vechimea de trei ani trebuie sa fie in domeniul juridic sau in ceea ce ai absolvit?
3 ani vechime inseamna sa fi lucrat 3 ani dupa terminarea facultatii.

Vechime in munca, nu in domeniul juridic, deoarece nici studiile superioare nu trebuie sa fie in acest domeniu.
Scuzati-ma. As dori niste lamuriri legat de taxa de timbru care se inapoiaza daca intervine mediatorul. Situatia mea este urmatoarea: am pe rol un proces de partaj cu fosta mea sotie. La bunul imobil eu am pretins a avea cota parte mai mare decat 1/2. Pentru aceasta am platit taxa de timbru. In timpul procesului dupa ce s-au audiat martori s.a.m.d instanta ne-a recomandat si mediarea. Dupa mediere care intradevar are loc in conditii foarte linistite nu s-a solutionat decat partea cu bunurile mobile cea cu imobilul din pacate nu. In situatia de fata sant in drept sa solicit inpoierea taxei de timbru?

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe? elizaplesa elizaplesa As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)