avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... despre avantajul mediatorilor
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

despre avantajul mediatorilor

buna ziua, imi permiteti sa intervin cu o informatie despre avantajul mediatorului , daca se recomanda de instanta medierea si este trimis reclamantul la mediator, este numai in favoarea mediatorului care pur si simplu i se face o promovare pe gratis. Informarea nici nu trebuie sa intre in discutie, odata ce iti trece pragul clientul tu trebuie sa depui toate diligentele incat sa il convingi sa nu mai apeleze la instanta ci la mediator un punct forte de convingere ar fi acela ca rezolvarea conflictului este mai rapida, taxa de timbru nu se mai plateste care este fabuloasa mai ales la tranzactii, succesiuni, iesire din indiviziune. Chiar daca clientul a formulat o actiune in instanta daca intervine mediatorul acesta isi primeste inapoi taxa de timbru. Astfel vei putea solicita tu o taxa pentru acordul de mediere, evident mai mica decat a instantei si a notarului.
Este o profesie de viitor, succes tuturor care au imbratisat aceasta profesie .Pentru mediatorii care au mai multa experienta ii asteptam cu mai multe informatii.
Cel mai recent răspuns: Robert-Ionut CHIRIAC , Mediator 14:25, 19 Aprilie 2011
"Cerinta" celor trei ani vechine este ceruta pentru ca persoana in cauza sa devina mediator! Nu vad ce/cine ar interzice cuiva fara vedhimea respectiva in munca, sa faca un asemenea curs (va deveni mediator in momentul in care va indeplini toate cerintele legii!) De altfel, pe parcursul orelor de mediere se urmareste dobandirea de abilitati si deprinderi specifice profesiei nu pentru a intelege "realitatile vietii".
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
rtek, utilizator
Nu stiu de ce nu se intelege ca adeverinta de vechime in munca este ceruta la inscrierea la curs.
Majoritatea celor care urmeaza cursul se si autorizeaza deoarece doresc sa practice medierea.
Dosarul de autorizare contine de asemenea, intre actele cerute, si adeverinta de vechime, dar conditia trebuie indeplinita odata cu inscrierea la curs.
Sensul peiorativ al "realitatilor vietii" nu isi are locul aici.
Oare de ce un absolvent de drept care trece de examenul de admitere in barou urmeaza obligatoriu doi ani de stagiatura pe langa un avocat? De ce nu are voie ca a doua zi dupa primirea rezultatelor sa aiba clientii proprii? Nu tot pentru a se pune de acord cu "realitatile vietii" si totodata ale legilor?
De ce oare vedem doar "paiul din ochiul altuia" si din al nostru, nu?
Nu putem intelege pentru simplu motiv ca nu este asa. Dupa cum ati remarcat, cursul de formare mediatori il poate face si cineva care nu doreste sa se autorizeze ca mediator, pur si simplu pentru cultura lui generala. Conditia cu cei trei ani vechime trebuie indeplinita numai daca vreau sa ma autorizez ca mediator in cond. legii. Ca aproape de 99.9% dintre participantii la cursuri doresc sa se autorizeze mai departe ca mediatori asta este alta poveste, dar cursul poate fi facut si fara cei 3 ani vechime. Si v-am rugat, dati-ne temeiul legal, pentru ca art. 7 din lege face referire la cu totul altceva, sunt conditiile cumulative ce trebuiesc indeplinite pentru a deveni mediator si nu pentru a urma cursurile!
Ma raliez si eu celei din urma opinii. Fara a intra in polemica interpretarilor logico-sistematice a art.7 din Legea nr.192/2006, imi permit sa constat ca exista o diferenta sensibila intre un absolvent al unui curs de dobandire a calitatilor unui mediator si un mediator, fie el neautorizat sau in curs de autorizare. Prin urmare consider ca orice absolvent de studii superioare are dreptul sa participe la un curs de dobandire a calitatii unui mediator, ramanad la liberul sau arbitru sa hotarasca daca ramane la stadiu de dezvoltare personala sau doreste autorizarea ca mediator, cu indeplinirea celorlalte conditii prevazute lege, inclusiv conditia vechimii in munca.
Legea nu prevede conditii speciale pentru a urma cursurile, de aceea art 7 este valabil si la inscrierea la curs.
Nu inteleg de ce va cramponati atat. Pana la urma, ce va opreste sa trimiteti o solicitare oricarei asociatii din mediere care organizeaza cursuri?
Daca pe mine nu ma credeti, este problema dvs. eu nu am niciun interes sa spun sau nu un anumit lucru, dar nici nu am obiceiul sa fac acele afirmatii pe care le doresc cei care intreaba. Nu procedez asa nici ca avocat, cu atat mai putin ca mediator.

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe? elizaplesa elizaplesa As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)