avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament in Romania soti roman si italian separatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament in Romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale

Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean italian. Acum suntem separati legal de circa 12 ani. Am nevoie sa vind aceasta garsoniera pt a ajuta pe fiul meu. Mi se spune ca in Romania nu se tine cont de legea italiana care in cazul meu prevedea regimul de separatie de bunuri intrucit la momentul cumpararii in Romanie era obligatoriu sa se specifice pe actul vinzare si numele sotului chiar daca casa e pe numele meu. Sa deduc ca garsoniera este si a lui si ca nu pot s-o vind?
Se va introduce si in Romania regimul de separatie de bunuri patrimoniale intre soti? Cum pot vinde ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters59529 , utilizator 22:42, 5 Iunie 2008
El este doar cetatean italian. Eu am ambele cetatenii. Romana si italiana. Doua pasapoarte. Domiciliile noastre sunt in Italia., eu intr-un oras el in altul. Avind o proprietate in Romania pot sa-mi fac si o carte de identitate romaneasca, eventual? Lumina, telefon, fisc, cadastru si intabularea garsonierei sunt pe numele meu in Romania.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala mihai09 mihai09 am incheiat o conventie matrimoniala de separatie de bunuri in anul 2003 in Italia. in ROmania nu am incheiat o conventie dupa 01.10.2011. intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Partaj raluka06 raluka06 locuiesc de 10 ani in Italia si sunt casatorita cu un cetatean roman.Casatoria a avut loc in Romania.Actiunea de divort o voi intenta in Romania insa in ceea ... (vezi toată discuția)
Perderea rezidentei dupa divort ivir ivir buna ziua, Am divortat de cetatean Italian la Oficiul starii civile . El parasise domiciliul ( casa cumparata de mine inainte de casatorie ) inainte de ... (vezi toată discuția)